Луцьк купив шість тролейбусів. ФОТО

Луцьк купив шість тролейбусів. ФОТО
Луцьке підприємство електротранспорту придбало у Польщі шість тролейбусів.

Вартість кожного з придбаних тролейбусів – від 13 до 15 тисяч злотих. Один із найдорожчих коштував у перерахунку 110 тисяч гривень. На інші ж 5 ціна виявилася нижчою.

Презентували тролейбуси у вівторок, 22 липня. У презентації взяли участь міський голова Микола Романюк та його заступник Тарас Яковлев, секретар міськради Сергій Григоренко, депутати Василь Гриб та Анатолій Пархом'юк, а також директор Луцького підприємства електротранспорту Анатолій Тимощук .



За словами Романюка тролейбуси курсуватимуть на автобусному маршруті № «15» та «15а».


Романюк зауважив, що "списані" люблінські тролейбуси українським містам набагато доступніші, аніж тролейбуси українського виробництва, які коштують близько 380 тисяч євро.

Мер додав, що однією з причин купівлі тролейбусів є те, що маршрутні таксі завдають здоров'ю лучан чималої шкоди.


«Аналіз тих захворювань, які є сьогодні серед мешканців Луцька, свідчить про те, що велика доля захворювань і через забруднення навколишнього середовища. В нас є 240 міських маршруток, та десь сотня приміських, які їздять і забруднюють повітря», - зауважив мер міста.

Романюк заявив, що влада міста хоче «максимально звільнити місто від маршруток».

Директор Луцького підприємства електротранспорту Анатолій Тимощук розповів, що поляки для ЛПЕ «запропонували для покупки 16 тролейбусів, а грошей вистачило поки що на шість».


Також Тимощук наголосив, що один із шести тролейбусів обладнаний пандусом, який дасть змогу користуватися транспортом інвалідам.


За інформацією Тимощука, найстарішим тролейбусом, придбаним для ЛПЕ, є тролейбус 1998-го року виготовлення.


Також директор підприємства повідомив, що у планах директора придбання ще шести тролейбусів з Польщі.

«Потрібно агресивно ставитися на ринку. Гроші лежать на дорозі. Я стараюся їх підібрати», - додав директор підприємства.

Як зазначив Тимощук, «беушні» польські тролейбуси, зі слів їхніх продавців-поляків, повинні прослужити у Луцьку не менше 5 років.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Довгої і надійної служби місту і лучанам!
Відповісти
5 років? Розкажете нам це через 25:)
Відповісти
Молодець, Микола Ярославович! Лізинг Шиби, який сплачував нинішній голова, заклав основу всіх фінансових пробем підприємства і добив "його до ручки": всі 15-тки стоять під парканом (безнадійні гроби), але чинний голова шукає вихід зі становища. Таких тролейбусів закуплено вже понад десяток. Якщо ціна б/в тролейбуса вже після профілактичного ремнту складає 100-110 тисяч гривень, а новий коштує 1,7 - 2,2 млн.грн, то можна робити висновки. Тим паче, що транспорт соціальний. І тим паче, в такий важкий для держави час! Тепер Шиба нехай порівняє х*й з пальцем.
Відповісти
знову скуповуємо чужий металобрухт. Невже не краще було б замість цього підтримати вітчизняного виробника? У Луцьку є підприємство, яке може випускати тролейбуси. Чому в них не замовити? Тому що на декілька євриків дешевше? А про робочі місця, надходження у місцевий бюджет і безпеку пасажирів не думаємо, га? Але де ж, краще знову закупити підфарбований старезний мотлох, самі ж сказали, що тролейбуси - С П И С А Н І. Техніку списують тоді, коли вона прийшла у непридатність внаслідок фізичного зносу, після вироблення встановлених термінів служби і коли її відновлення неможливе, або не доцільне.
Відповісти
В ідеалі техніку списують не через непридатність відновлення, а через строки пробігу. Якщо Люблін закупив партію нових тролейбусів, то вони можуть спокійно вивести з експлуатації старі робочі машини.
Відповісти
Все це байки. Робота на приватних перевізників. АВтобусів депо на маршрутах №15,15а було 16 од. Полльских тролейбусів 6 од. Де ще 10 од. Ти рахуй доходи і думай як платити зарплату. Скільки привозили автобуси і скільки привезуть тролейбуси з повним салоном пільговиків.
Відповісти
Тимощук молодець
Відповісти
Молодці а мені подобаються хоть щось як ті лахи 15....
Відповісти
Коли немає належної кількості коштів то це непоганий вихід. Але про кількість -це проблема, треба дійсно добрати ще тролейбусів.
Відповісти
з вузькими проходвами. Не зручний.
Відповісти
Спостерігала я сьогодні з вікна квартири як «новий» тролейбус «заглох» при в•їзді в депо на кілька годин, а потім його помаленьку тараканили на стоянку.
Відповісти
Не може, а ВИПУСКАЄ. Відчуйте різницю, знову! Луцькі тролейбуси давно їздять київськими, вінницькими, полтавськими, сімферопольськими вулицями, навіть горами Криму. Лучани їх бачать лише на обкатці. Але краще польський "металобрухт" як тут дехто називає, ніж ніщо. Містом повинні курсувати повноцінні тролейбуси і автобуси, а не маршрутки.
Відповісти