На міністра оборони Росії «відкрили» справу

На міністра оборони Росії «відкрили» справу
Головне слідче управління МВС України відкрило кримінальне провадження щодо міністра оборони РФ Сергія Шойгу (на фото) та прокремлівського олігарха Костянтина Малофєєва.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав глава українського МВС Арсен Аваков, - пише Укрінформ.

"Головне слідче управління МВС України відкрило кримінальне провадження щодо громадян Російської Федерації Шойгу С.К. і Малофєєва К.В. за ознаками здійснення кримінального правопорушення", - пише Аваков.

Міністр повідомив, що внаслідок перевірки, проведеної МВС у період з березня 2014 року по теперішній час за підтримки службових осіб Міністерства оборони РФ, яке очолює Сергій Шойгу, сформовані незаконні озброєні групи, які діють на Донбасі.

Ці формування знаходяться під командуванням громадян РФ і здійснюють розбійні напади на органи державної влади, підрозділи Збройних сил і Національної гвардії України, підприємства, організації, що призвело до чисельних людських жертв і руйнувань.

Слідство встановило, що до здійснення цих діянь можуть бути причетними російський міністр оборони Шойгу і олігарх Костянтин Малофєєв, який в інтерв'ю розповів про дружні взаємини з лідерами терористів Гіркіним і Бородаєм.

"На даний час Головне слідче управління МВС України вживає заходів, передбачених Українським законодавством, для залучення громадян Шойгу С.Г. і Малофєєва К.В. до участі у слідчих діях. У разі непояви зазначених осіб слідство буде змушене вжити заходів для примусового приведення до місця виклику. Надалі щодо них судом може бути обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, а самі вони оголошені у розшук", - підкреслив Аваков.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
на КІЛ його суку
Відповісти