В Україні створять базу даних відбитків пальців

В Україні створять базу даних відбитків пальців
Верховна Рада України ухвалила закон, згідно з яким відбитки пальців громадян України вноситимуть до Єдиного державного демографічного реєстру та документів для виїзду за кордон.

За закон про внесення змін до закону України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" проголосували 233 народних депутати з 254, зареєстрованих у залі засідань у вівторок, 23 липня.

Як йдеться в пояснювальній записці, ухвалення закону дає правові підстави для внесення оцифрованих відбитків пальців на безконтактні електронні носії паспорта громадянина України, дипломатичного та службового паспортів України, посвідчення моряка, посвідчення члена екіпажу, посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон і проїзного документа біженця.

Як відомо, внесення змін до законодавства, що регулює видачу громадянам документів, зокрема, перехід до біометричних паспортів, - одна з вимог, які Україна повинна виконати на шляху до безвізового режиму з країнами - членами Євросоюзу.

Відтак, після підписання відповідних міжнародних угод подорожувати до Європи без віз можна буде лише після отримання біометричного документа і внесення ваших відбитків до Єдиного демографічного реєстру.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
От і збуваються пророцтва Іоана Богослова
Відповісти
Останні новини
В Україні створять базу даних відбитків пальців
23 липень, 2014, 13:19