Луцькі депутати не поділили «бюджетну» комісію

Луцькі депутати не поділили «бюджетну» комісію
Депутати Луцької міської ради не підтримали дві кандидатури на посаду очільника «бюджетної» комісії.

У ній досі залишається в. о. керівника Юрій Корольчук, - йшлося під час сесії міськради у середу, 23 липня.

Перед голосуванням у міськраді виникла жвава дискусія щодо поділу комісій. Депутат Андрій Осіпов відзначив, що закон гарантує політичним силам право пропорційного представництва в комісіях.

Натомість Євгеній Ткачук зауважив, що Івана Корчука пропонують через його досвід та професійні якості, зокрема керівництво «Водоканалом», тому його кандидатура на посаду очільника «бюджетної» комісії краща.

Секретар Луцькради Сергій Григоренко відзначив, що він не готовий підтримати кандидатуру Андрія Буя чи Івана Корчука, і йому прикро, що депутати не змогли визначити єдину кандидатуру.

Натомість Анатолій Бірюков нагадав, що у міськраді взагалі давно не дотримуються квотного принципу, бо групи «Новий Луцьк» та «Рідне місто», мовляв, взагалі не мають квотного представництва. Він вважає, що коаліційне рішення не є аргументом, щоб обирати Андрія Буя, бо воно не має сили закону.

На думку Олександра Пизи, суперечки щодо комісій – підготовка до виборів. Він запропонував Андрію Бую стати заступником голови комісії, щоб знайти компроміс.

Депутат Юрій Вега, який і пропонував кандидатуру Буя, вважає, що свободівці мають право очолювати «бюджетну» комісію, бо раніше нею «керував» Олег Чернецький, якого обрали від ВО «Свобода» у Київраду.

Нагадаємо, 3 комісії міськради «обрали» Івана Корчука на посаду очільника «бюджетної» комісії, а дві не змогли визначатися між ним і Андрієм Буєм.

У підсумку депутати «провалили» і кандидатуру Івана Корчука, і «перетасовку» в комісіях від ВО «Свобода».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
от би їх всіх на два тижні на блокпости біля Донцька чи Луганська!!! Але низя обранці лохів та заслужені пастухи баранів на таке не підуть і будуть зубами за крісла триматись
Відповісти
так мы давно предлагали штраф.бат.ни кто не поддержал и предупреждали что поро-сенко еще крови захочет.а теперь детей отправляйте на войну. а эти криси как воровали так и дальше мутят свои схемки.а потом еще раз их выберете.и опять на войну путин вырезал чеченов а поро-сенко всю западную украину.подумайте за кого вы проголосовали.....ну и на последок.петюнька говорил по пьяни что за две недели всех закатает в чукаладку чайка..и шо опять сбрехал.
Відповісти
Останні новини
Луцькі депутати не поділили «бюджетну» комісію
23 липень, 2014, 14:44