У Луцьку пікетували обласне управління міліції. ФОТО

У Луцьку пікетували обласне управління міліції. ФОТО
Представники ВО «Майдан» та небайдужа громадськість організували біля приміщення Управління МВС Волині акцію протесту.

Люди вимагали звільнення скандальних заступників головного міліціонера Волині Михайла Руденка, Олександра Никитюка та Володимира Поліщука.

Пікет відбувся у середу, 23 липня, під приміщенням УМВС України у Волинській області.

Проте, коли люди почали збиратися, до них вийшов правоохоронець і попросив не порушувати закон, мовляв, пікет несанкціонований, і Луцька міська рада не дала дозволу на його проведення.

На це керівник ГО «Автомайдан Волині» Сергій Поха відповів, що це лише питання часу, адже повідомлення про проведення мирного заходу вже дали мерії.

За словами активіста, громадськість хоче звільнення заступників головного міліціонера Волині через те, що під час буремних подій Євромайдану вони займалися фабрикуванням кримінальних справ проти активістів, чинили психологічний тиск на громадських діячів.

Як тільки правоохоронець відійшов, до мітингарів підійшла жінка, яка відрекомендувалася Любов'ю Зєнченко, й почала вигукувати образи. Стверджувала, що на протест зібралися переважно ті, хто має проблеми із законом, мовляв, лише таким вигідні постійні ротації в обласному управлінні міліції. Окрім того, за її словами, всім присутнім заплатили.

Як розповіла жінка, вона - «звичайна лучанка, яка проходила повз» і якій набридли постійні протести в країні. На її переконання, такі протести організовують «голодранці, яким немає чим зайнятися».

Із жінкою намагався дискутувати правозахисник із Рожища Олександр Гаврук, проте це ще більше її розлютило. Вона далі вигукувала, що обурена діями тих, «хто розгромив приміщення міліції».

Заступник голови Волинської обласної ради Ігор Гузь, який саме підійшов, став утихомирювати присутніх і просив «не вестися на провокацію».

Гузь закликав мітингарів зайти у приміщення управління. Однак на сходах людей вже зустрічав керівник УМВС України у Волинській області Петро Шпига.

На сходи за Гузем піднялася і Любов Зєнченко. Коли заступник голови Волинської обласної ради став оголошувати петицію Ради Майдану, вона стала кричати, що Ігорю Гузю місце у в’язниці, і не йому вирішувати, хто має право бути заступником головного міліціонера області. Крім того, вона ображала присутніх представників «Самооборони» і «Автомайдану». Її підтримало ще кілька чоловіків, які піднялися на сходи управління.

Жіночки із «Самооборони Майдану» почали скандувати: «Ми громада!». Любов Зєнченко від них відбивалася парасолькою.

«Ми хочемо, щоб нас на п’ятий місяць почули. Керівник слідчого управління Руденко, який відкривав 13 кримінальних справ на активістів Євромайдану, особисто на мене три кримінальні справи, повинен залишити лави міліції. Я вчора говорив із замміністром МВС Сергієм Чеботарем, який повідомив, що Руденка переводять в київську міліцію, яку вчора очолив ще один діяч великого масштабу пан Терещук, який тут робив усе можливе, щоб задушити революцію. Не за таке ми стояли і не такого ми хотіли», - заявив Ігор Гузь.

Власне, за словами посадовця, вимога волинських активістів залишається незмінною – відставка Руденка, а також Никитюка та Поліщука, які були причетні до придушення Євромайдану.

«Руденко, Никитюк та Поліщук – це більмо на оці волинської міліції», - заявив заступник голови Волиньради.

Гузь зазначив, що радити головному міліціонеру області, кого брати у заступники, громадськість не збирається. Головне, щоб вони не були причетними до тиску та фальсифікацій під час Революції Гідності. Також він пригрозив, що це остання попереджувальна акція, організована активістами.

«Наступного разу сюди прийдуть представники усіх революційних сил, мінімум сто тисяч людей, і будемо говорити по іншому. Громаду мають почути. Треба повторень деяких речей – ми їх повторимо», - запевнив Гузь.

Мовляв, попри війну на Сході, громадськість Волині не сидітиме, склавши руки, доки в області на керівних посадах знаходяться корупціонери.

Петицію Ради Майдану Ігор Гузь вручив Петру Шпизі, аби той ознайомився із вимогами активістів і належним чином відреагував. На роздуми мітингарі дали йому тиждень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 37
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Зєнченко - це відома шахрайка. Вона не одноразово хизувалась, що платить руденку за те, що трй рішає іі проблеми. От вона і переживає, що криша пропаде. Іі руденко спеціально привів, що б цирк влаштувати. Ото мол пересічні громадяни мене підтримують. А ця зєнченко покидала людей і банки на гроші, сама судима за розтрату. Іі син возив губернатора бондаря. А свою невістку після смерті сина вона вигнала на вулицю. Гузь і сам гамнюк, нехай двох звільняються, держава і люди вздихнуть вільніше
Відповісти
Оце ти і видумщик!тобі балади писати
Відповісти
Це видно зєнчоко пише. Іі фіолетову гриву
Відповісти
знає пів луцька. Це все є правда. Вона робить те що вміє - розводить лохів. Так що не ведіться, в цій історіі всі учасники є продажними. Ім на людей начхати, аби втриматись в кріслі. Вот і послугами професійноі шахрайки скористались
Відповісти
Це вони так імітують свою бурхливу діяльність.Краще б відремонтували приміщення яке попсували, адже міліція утримується за рахунок бюджету, а це Наші з Вами кошти,кошти платників податків.Один негатив іде від них, і діла в них паршиві.
Відповісти
Не треба було його трощити. Це не мало сенсу. Думаю тим хто його розтрощив варто тепер прийти і все відремонтувати
Відповісти
А наші з вами податки міліція служила бандитському режиму Януковича?
Відповісти
Перевірте будь ласка у прес-службі Самооборони Майдану Волині чи брали участь їхні активісти у даному заході. Є обгрунтовані сумніви щодо цього. Навіть на фото жодного публічного самооборонівця.
Відповісти
Какое падло хочет отставки Полищука? Офицера, Полковника поставили гондоны перед всем Луцком на колени!!!! Не смотря, на это, Он ДОБРОВОЛЬЦЕМ ПОЕХАЛ в Славянск!!! Кровью смыл все свои прегрешения перед Украинским Народом!!!! Только последние гниды могут пробовать что-то предьявить Настоящему ОФИЦЕРУ!!!
Відповісти
Ну ти і дибіл!) Кров с гавном спутав!
Відповісти
Спочатку відремонтуйте те, що розтрощили, а потім пікетуйте. Дістали вже, громада давно стомилась від таких активістів як ви, люди хочуть жити в спокої та мирі, без цих нікому не потрібних пікетів. Ідіть краще працюйте, тоді Луцьку від вас буде більше користі.
Відповісти
проблема в тому що 5% населення хочуть щось змзмінити, а такі як ви чогось чекаєте. крім цих людей нікому вийти та висловити свою думку.
Відповісти
Згідний що гузь козліна нічого не робить. Звільнити разом з мінтами продажними і на передову, а то молоді хлопці гинуть. Путін х..ло ла ла ла!
Відповісти
В першу чергу гУЗЯ треба відправити на передову...
Відповісти
Поліщук служив у Словянську і в зоні АТО, а тут дітвора і проплачені Гузем люди прийшли його звільняти. ГАНЬБА!!!
Відповісти
Факти в студію.
Відповісти
в сраці він служив нахєр з пляжа
Відповісти
всей дежурной частью отписались?)
Відповісти
До сьогоднішнього цирку не треба приплітати Самооборону.
Відповісти
того що вони тіки можуть триндіти) міняти потрібно в державі вже , дехто користується цим.
Відповісти
От гавнюки мєнтовські як дружно сіли за комп! Гузь молодець і порядна людина,будильники за 12000 євро не носив і не носить, і як Поліщук,будучи нач.ДАІ, на бтрі по нічному Луцьку п'яним не прогулювався.Не маєте нічого проти Гузя, от і біситеся.
Відповісти
"Волинь" те що написав "Лучан" це все правда,і навіть більше вона не тільки Руденку платить а й багатьом іншим і давно не перший рік.Чому вона захищала нього,тому що "на крючку" в оперів вісить а ті "добре" працюють.Проте,що вандали які побили приміщення мають його відремонтувати підтрималаб вся громадкість міста.А підгузника давно вже треба гнати,імя на кровї революції не роблять,а якщо і роблять то не таким чином. А хто хотів пікетувати,так треба було перед тим,як Шпигу призначати, розібратись добре чим він планує займатися. Бо Зміна прізвище в потоці грошей за "посуги" МВС нічого не змінює.А міліціонери замість того щоб коментарі тут залишати зайнялися б дійсно чимось потібним для держави та громади.
Відповісти
тепер Гузю в Київ ні ногою....
Відповісти
Гузя побила парасолькою жінка...ха ха ха :) ото боєць )))
Відповісти
стає незрозумілою дивна любов Гузя до Руденка..може він...того..як колір вишивки на його рубашці)))
Відповісти
Одним словом Гузь всра..ся...!!! Просто Терещука перевели в Київ на кращу посаду, а не звільнили, як той хотів.......
От Гузь сьогодні і вирішив трішки реабілітуватися перед своїми "побратимими", бо ті з нього вже сміються як з "дибільчика"!!!
Відповісти
А що,гузь ще некупив квапртири?Данильчук вже собі купив елітну квартиру біля ,,білого дому,,ще хоче там добру посаду-за що й боролись собі.
Відповісти
я не люблю балабольних тролів..... якщо є факт будь ласка озвучте. номер квартири і тд , ато тіко тролите.
Відповісти
ти козлина що ти пишешь та жінка нормальна та вона мінтам закриває рота не тобі писати про яку смерть дебіл пишешь рило я б тобі начистив
Відповісти
СРОЧНО!!!
Відповісти
Згоден!Захисники хєр..ві!З них толку немає ніякого!А там снаряди хоч подавати будуть.
Відповісти
гузь їдь на схід! ви дебіли розвязали громад війну проти свого народу! вас ще будуть судити і розстрілювати
Відповісти
Погані менти зараз на сході і ті що на коліна ставили також, а ті патріоти щоб щось зробити для людей то проблеми рішають свої і бабки дерибанять.
Відповісти
Якби було більше таких як Гузь,ми були б в Європі!!!Слава Героям!!!!!!!!!!!
Відповісти
то поцілуй ще його в одне місце
Відповісти
Чемодан-вокзал- "Європа"
Відповісти
Люди! В цій "акції" все набагато простіше. У Гузя до Руденка склались неприязні відносини. Справжні чоловіки знають як їх вирішити. До речі, Руденко, такий спосіб пропонував. Але Гузь, видно, не справжній чоловік і він як баба купив "підприємців" і вивів їх на громадський базар. Поторгував "обличчям" і пішов. Ну і шо? Ну і де? А я ж! А ви ж! Ех!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку пікетували обласне управління міліції. ФОТО
23 липень, 2014, 15:30