Депутати не захотіли дати лучанам більше «демократії»

Депутати не захотіли дати лучанам більше «демократії»
Депутати луцької міської ради не підтримали зміни до Статуту міста щодо регламентації проведення громадських слухань та місцевих ініціатив.
Про це йшлося під час сесії Луцькради у середу, 23 липня.

За словами автора проекту змін до Статуту Андрія Осіпова, 5 лучан можуть зібратися, оформити протокол зборів та подати на розгляд міської ради проект рішення. Таким чином жителі міста матимуть більший вплив на дії влади, - вважає депутат.

Також він розповів, що, згідно з законодавством, у місті щороку мають проводити громадські слухання, однак, ця норма не виконується через складність скликання та неврегульованість процедури.

Так, щоб зібрати слухання потрібно 500 підписів громадян. На думку Осіпова, це надто багато, бо не кожна проблема стосується такої кількості лучан.

Осіпов нагадав, що у березні 2013 року лучани зібрали понад 1400 підписів про скликання слухань щодо медичної реформи, але потім дільничні лікарі обдзвонювали «підписантів» та натякали відкликати їх.

Також депутат пояснив, що у Статуті не написали, хто має приймати рішення про скликання слухань. У 2013 році це зробив міський голова, але цей пункт варто врегулювати у нормативних актах, - відзначає Осіпов.

Тому він запропонував зменшити необхідну кількість підписів до 150 та зробити процедуру скликання «повідомчою», а не «дозвільною», тобто лучани не мають «просити» у міської ради дозволу зібратися.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО РОЗШИРЕННЯ ДЕМОКРАТІЇ У ЛУЦЬКУ

У підсумку ініціативу Осіпова підтримали лише 10 депутатів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"слуги" громади міста,бояться громаду? :)
Відповісти
Останні новини
Депутати не захотіли дати лучанам більше «демократії»
23 липень, 2014, 15:40