У Луцьку обіцяють розібратися з ділянками для вигулу собак

У Луцьку обіцяють розібратися з ділянками для вигулу собак
У Луцьку виконкому міськради довірили визначити місця для вигулу собак.

Таке рішення ухвалили депутати під час сесії Луцької міської ради у середу, 23 липня.

За словами автора проекту рішення директора КП «Ласка» Богдани Новарчук, у кожному парку та сквері Луцька є спеціальна ділянка для вигулу собак.

Такі ділянки будуть обгороджувати лише у 2015 році, однак межі визначили зараз.

Новарчук повідомила, що місця для вигулу вибрали, опитавши понад 1000 власників тварин. За її словами, хазяї з радістю прийняли ініціативу визначення місця для вигулу, де б ніхто не мав претензій до власників чотирилапих.

Також директор КП «Ласка» пояснила, що, в першу чергу, у міськраді працюють не для собак, а для понад 10 000 їхніх власників у Луцьку.

Крім того, є ідея там, де немає можливості облаштувати великі ділянки, зробити місця для вигулу біля «тильного» боку будинку. Однак, поки такі прибудинкові ділянки не затвердили.

Також Новарчук нагадала, що штраф за неприбрані собачі екскременти становить 800 гривень, тому власникам таки доведеться прибирати за улюбленцями.

Депутати під час обговорення зауважили, що варто активно інформувати лучан про можливі штрафи та ділянки, щоб підвищити рівень культури утримання домашніх тварин.

Натомість директор КП "Парки та сквери" Антолій Трикуш відзначив, що місця для вигулу тварин надаються скрізь, окрім місць масового відпочинку, а територія Центрального парку - місце масового відпочинку. Тому вигулювати там собак, мовляв, не можна. Також він проти вигулу собак у Парку 900-річчя Луцька.

Депутат Луцькради Богдан Шиба запропонував внести зміни у проект, щоб майданчики для вигулу встановлювалися виконкомом відповідно до Правил благоустрою міста Луцька.

У підсумку рішення про передачу права на встановлення ділянок виконкому ухвалили з поправками Шиби.

Нагадаємо, раніше у КП "Ласка" пропонували проект із 12-ма ділянками для вигулу собак.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
оК. І кому телефонувати коли рано/ввечері на шкільному подвір'ї вигулюють по 5-10 собак, і зрозуміло ніхто за ними не прибирає. 4000-8000 грн за день тільки з одного подвір'я - хороше поповнення міського бюджету.
Відповісти
Звони мені - приїду на полювання. Саме час перед качкою пристріляти нову вертикалку. 0663035585
Відповісти
Дибілко, а не боїсь шоб самого не пристріляли?
Відповісти
Ти ідіот.
Відповісти