Російські військові на кордоні викопали протитанкові рови й облаштовують вогневі позиції

Російські військові на кордоні викопали протитанкові рови й облаштовують вогневі позиції
На кордоні з Чернігівщиною окопується російська армія. За словами начальника прес-служби Чернігівського прикордонного загону Олександра Дудка, військові Російської Федерації вже кілька тижнів облаштовують свою прикордонну територію. Як самі кажуть, готуються відбивати збройний напад з боку України.

«Вони споруджують протитанкові рови, облаштовують вогневі позиції як для живої сили, так і техніки», - каже речник чернігівських прикордонників, - інформує День.

Водночас чернігівські прикордонники власними силами укріплюють прикордонні рубежі. Це – рови, малопомітні перешкоди, вогневі позиції. За словами Олександра Дудка, цей процес триває щоденно.«Для цього створені інженерно-технічні підрозділи, - поясню прес-офіцер. – Саме вони облаштовують лінію державного кордону».

За його словами, російські війська вийшли на попередні позиції, на яких вони перебували півтора місяці тому під час проведення навчань Центрального військового округу. Водночас Олександр Дудко зауважив, що військові підрозділи північного сусіда України нині перебувають у безпосередній близькості до нашого кордону. «За останній тиждень у п’ятьох випадках наші прикордонники спостерігали появу підрозділів та персоналу збройних сил за 150 метрів від нашого кордону», - каже речник Чернігівського прикордонного загону.

Олександр Дудка підкреслив, що ситуація на державному кордоні з Російською Федерацією залишається спокійною. Загалом, транспортний потік зменшився в кілька разів. Це, за словами Олександра Дудка, обумовлено відсутністю бажаючих серед громадян РФ та Білорусі відпочивати на півдні України.

На випадок збройного вторгнення Чернігівський прикордонний загін має достатню кількість озброєння (стрілецького та протитанкового). А всі його підрозділи пройшли бойове злагодження. Олександр Дудко акцентував увагу на зміні морального аспекту у підході до охорони державного кордону з боку персоналу прикордонної служби. «Прикордонники морально зміцніли. Вони здатні прийняти бій. Зміни відбулися докорінні, і це добре», - зазначив прес-офіцер.

Як стало відомо, вчора російські війська влаштували імітацію атаки на кордоні з Чернігівщиною. Демонстративно-провокаційні дії підрозділів Збройних сил Росії відбулись навпроти ділянки відповідальності відділів прикордонної служби «Гірськ» та «Грем`яч». Декілька БТР, БМП, БРДМ наблизилися до державного кордону України, розгорнули бойові порядки, імітували атаку, а потім повернулися та рухалися вздовж лінії державного кордону.

За словами речника РНБО Андрія Лисенка, таким чином Росія вдається до психологічного тиску.

«Тут треба міцність нервів мати, але наші військові це витримали», - додав речник РНБО.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Російські військові на кордоні викопали протитанкові рови й облаштовують вогневі позиції
23 липень, 2014, 18:24