Луцький райтер в центрі міста пише нове графіті. ФОТО

Луцький райтер в центрі міста пише нове графіті. ФОТО
Райтер Андрій Присяжнюк, більше відомий під псевдонімом AND, пише нове графіті поряд зі славнозвісним козаком із шаблею та булавою на вулиці Богдана Хмельницького.

У коментарі ВолиньPost’у хлопець розповів, що на стіні зобразить юну українку на жовто-блакитному фоні. Зверху ж, на стелі, - зоряне небо.

«Голубе небо. Жовтий прапор. Я не знаю, чи це буде поле, чи прапор. Вирішується все по ходу. Ескізу, я не робив – просто начерки», - каже луцький райтер.

Андрій зазначив – працювати над новим творінням почав декілька днів тому, і планує завершити увесь об’єм робіт за п’ять днів.

Щодо того, чи пов’язане зображення з українсько-російським конфліктом та війною в країні AND зізнається, що нині «будь-яка робота пов’язана з подіями в країні».

Щодо, власне, ідеї та фінансування графіті, райтер каже, що ініціатива належить керівництву бару «Хмельницький», який знаходиться на розі Богдана Хмельницького, 1Б.

«До мене вони звернулися, бо захотіли для міста зробити патріотичного плану малюнок. Виділили мені кошти на фарбу», - каже Андрій Присяжнюк.

AND зазначив, що втілення ілюстрації вартувало близько півтори тисячі гривень, та нарікає, мовляв, наразі фарба дорога: якщо раніше балончик якісної фарби обходився у 40 гривень, то тепер – у шістдесят.

Також AND згадав і про майбутнє графіті, яке виконає разом з Сергієм Радкевичем (псевдонім Teck), що присвятив власний малюнок у центрі Луцька волинянам, загиблим на Майдані в Києві.

За його словами, багатьом така ідея не подобається, оскільки люди пов’язують це графіті з релігією. Насправді ж зображення святого Миколая для Луцька є символічним, оскільки він є покровителем міста.

Нагадаємо, останніми роботами митця були кіт-пірат в дворі на вулиці Градний Узвіз та равлик на стіні будинку, розташованого на вулиці Богдана Хмельницького. Також AND зобразив на стінах луцьких будинків котів.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ага, то майстер ще не закiнчив творiння! В процесi.... у дiвчини все ж таки два ока буде? Як там в начерках? Менi б дуже хотiлося автопортрет автора побачити, можливо вiн також буде символiчний, iз рогами, як у св. Миколая...де-небудь на стiнi офiса Волиньпосту...
Відповісти
Повага, Енд! Місто має цінувати своїх митців!
Відповісти
Розумію з повагою, творча особистіть...ранима...в пошуках кращого самовираження...Митець з великої літери!
Відповісти
Андрій - молодець. Це не дурнуваті надписи на будинках в центрів міста, а реальне мистецтво.
От такі графіті є не лише окресою міста.
Вони роблять його привабливішим серед всіх інших!
Відповісти
В місті дуже багато страшних стін і в тебе ще багато роботи))) продовжуй в тому ж дусі.End ти молодець. якби ще всякі покидьки не портили ці малюнки!!!
Відповісти
да-да
пацан молодець
Відповісти
Останні новини
Луцький райтер в центрі міста пише нове графіті. ФОТО
23 липень, 2014, 23:10