Волинянка - у списку «моральних авторитетів Росії»

Волинянка - у списку «моральних авторитетів Росії»
Одна із впливових осіб Російської Федерації Марія Большакова була колись українською дівчиною Марійкою Сільчук. Народилась і зросла у поліській глибинці - в Річиці Ратнівського району.

Тепер вона голова ради Союзу сімей військовослужбовців Росії, член Ради при президенту РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини, урядування в Суспільній палаті РФ, в інших федеральних радах і комісіях, також є вона попечителькою кадетського козачого корпусу, - пише Вісник+К.

Дід Марії був головою першого колгоспу в їхньому селі, батько - міліціонером, котрий загинув від повстанців у сорокові-п'ятдесяті роки минулого століття.

Активна діяльність діда Большакової як першого комуніста на селі, боротьба батька проти «українських буржуазних націоналістів», безумовно, відіграли чи не головну роль у формуванні радянського, а читай, проросійського світобачення путінської діячки.

Попри те, що вона давно покинула Річицю, в селі її пам'ятають і добре знають. Правда, з близьких родичів майже нікого не зосталося, хоча стоїть іще хата, де народилася (у ній мешкають онуки найстаршого її дядька).

До Москви, коли, власне, й розпочалася справжня її кар'єра, працювала піонервожатою, учителем, була завучем, директором дитячого садка, директором бази відпочинку. Новий шлюб її виявився вдалим: чоловіка, полковника Бориса Большакова, призначили заступником військового комісара Московської області, Марія ж зайнялася підприємницькою діяльністю.

Коли ж вибухнули перша, а потім друга Чеченські війни, з моральною і матеріальною підтримкою російських військових Большакова їздила на Північний Кавказ. Тоді ж у неї і визріла ідея створити комітет військовослужбовців Московської області, що через кілька років переріс у всеросійський Союз, який вона, звісно, й очолила.

Ще в комітеті Большакова розгорнула бурхливу діяльність щодо захисту солдатів, які проливали кров за імперію на схилах бунтівного Кавказу, обурюючись жахливими умовами, в яких їм доводилося воювати. Що ж, нібито свята материнська справа - вболівати за синів, перетворених у гарматне м'ясо. Але чи немає в цьому чогось абсурдного та навіть і цинічного: дружина захищає від війни солдатів, яких посилає воювати її чоловік?

Діяльність «комісарші», котра встромляла носа у військові справи і могла встромити його куди не слід, зрештою не могли не помітити у владних ешелонах.

Ба, більше, Большаковою зацікавився сам Путін і одного дня викликав її у Кремль. Про що між ними точилася розмова, можна лише здогадуватись. Большакова, безумовно, обрала співпрацю. Доказом цього є введення її Кремлем до Ради при президентові РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини, урядування в Суспільній палаті РФ, в інших федеральних радах і комісіях. Є вона також кураторкою кадетського козачого корпусу - чи не тих самих «козаків», які нині плюндрують Донбас і вбивають земляків своєї піклувальниці?

А нещодавно путінська адміністрація опублікувала список «моральних авторитетів Росії», де, ясна річ, знайшлося місце і головній «солдатці» Росії. Трохи раніше Большакова профігурувала і в іншому списку, під листом у справі «Юкоса», вимагаючи засудження Ходорковського (особистого ворога Путіна).

Та ми повернемося в Україну. Батьківську землю не забуває вона, хоча давно стала патріотом іншої держави. Торік у Річиці урочисто відкрили пам'ятник «Захисникам вітчизни» в роки німецько-радянської війни. За кошти організації, яку очолює Большакова. Виступаючи на відкритті, фундаторка меморіалу зазначила, що в цьому нема ніякої політики, а лише людські почуття. Тоді ще не було війни між Росією й Україною, тому громадяни поставилися до московської гості доброзичливо, а сільський голова нагородив її подякою. Бо обіцяла ще й територію впорядкувати та зробити алею Слави до 70-річчя визволення села від фашистів.

Доля змусила чимало українців покинути рідну землю й поселитися в Росії. Серед них є відомі імена: актори, письменники, політики. Коли Путін розв'язав проти їхньої колишньої батьківщини війну, більшість знайшла в собі мужність засудити агресію. Але не шукайте в тому чесному й благородному гурті Марії Большакової, для неї наша законно обрана влада - «хунта», а боротьба з терористами-сепаратистами - «убивство мирного населення».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Треба гордитись такою землячкою...
Відповісти
Чим гордитися?Путінською підстилкою?Москальський чобіт топче українську землю,а вона в "автарітєтє".Ганьба!!!
Відповісти
Сука продажна, як і її предки - недарма їх бандерівці покарали
Відповісти
Останні новини
Волинянка - у списку «моральних авторитетів Росії»
24 липень, 2014, 10:02