Кабмін може піти у відставку вже сьогодні, - ЗМІ

Кабмін може піти у відставку вже сьогодні, - ЗМІ
У четвер, 24 липня, очікується відставка Кабінету міністрів України.

Як стало відомо "Обозревателю", можливі два сценарії: одна-дві фракції виходять зі складу коаліції чи прем'єр-міністр Арсеній Яценюк подає у відставку.

Переговори про відставку уряду почалися в Адміністрації Президента ще 23 липня і продовжуються до цих пір. Від їх результатів залежить подальший розвиток подій.

Напередодні стало відомо, що близько 40 депутатів написали заяви про вихід з парламентської коаліції. Серед них - народні депутати від "Батьківщини", УДАРу та позафракційні нардепи.

Згідно ст.90 Конституції України, глава держави має право достроково припинити повноваження Верховної Ради України, якщо:

1) протягом одного місяця у Верховній Раді України не сформовано коаліцію депутатських фракцій відповідно до статті 83 чинної Конституції;

2) протягом шістдесяти днів після відставки Кабінету Міністрів України не сформовано персональний склад Кабінету Міністрів України;

3) протягом тридцяти днів однієї чергової сесії пленарні засідання не можуть розпочатися.

Виходячи з ситуації, що склалася з коаліцією більшості, яка складається з "Батьківщини", УДАРу та "Свободи", якщо вийде хоча б одна партія, то це стане вагомою підставою для розпуску Ради і оголошення позачергових парламентських виборів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Одним словом немає кому воювати? всі думають про крісла і нетільки. "кому война, а кому мать родная"
Відповісти