Як у Луцькій міськраді «ділять» землю. ФОТО

Як у Луцькій міськраді «ділять» землю. ФОТО
Під час чергової сесії Луцької міської ради планують розглянути питання щодо 127 земельних ділянок у місті.

Питання виділення чи передачі в оренду деяких ділянок викликали жваве обговорення під час другого пленарного засідання у четвер, 24 липня.

Так, за словами депутатів, не всіх їх вчасно повідомляють про засідання «земельної» комісії Луцької міськради, тому на сесії вони не знають, за що голосують, - заявив депутат міськради Рустам Дячук.

Натомість секретар Луцькради Сергій Григоренко відзначив, що у графіку комісія була, тому хто хотів, той на неї прийшов.

Міський голова Микола Романюк попросив депутатів «не перетворювати сесію на балаган», тобто, не вступати у надто довгі дискусії, щоб не затягувати сесію.

Перед розглядом питання «Про надання громадянці Слабецькій В.М. дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд на вул. Лопатіна» до обранців звернувся депутат облради Святослав Боруцький, який «пролобіював» це рішення.

Відзначимо, що свободівці підтримують надання дозволу Слабецькій, бо ця жінка, мовляв, свого часу була «репресована російським окупаційним режимом». Тому компенсувати збитки хочуть шляхом виділення земельної ділянки під житлове будівництво. Однак пропозицію свободівців не підтримали, попри прохання Боруцького.

Також під час «земельної» частини сесії депутат Андрій Осіпов приніс прапорець партії «Сила людей» і таким чином заявив про нову політсилу у міськраді.

Він поцікавився, чому депутати 5 раз безпідставно не дають громадянці Маматовій дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд на вулиці Львівській.

Начальник управління земельних ресурсів Сергій Шабала пояснив, що ділянку не дають, бо депутати просто не голосують без реальних підстав.

Депутат Ігор Поліщук запропонував, аби коли громадянам надсилають відмову у виділенні ділянки через неголосування депутатів, до неї додавали список депутатів, які не голосували. Так мешканці Луцька будуть знати своїх «героїв».

Натомість секретар Сергій Григоренко запропонував провести окрему комісію по "завислим" проектам у серпні та розглянути на ній питання щодо ділянок, які розглядали понад 3 разів.

Григоренко вважає, що так можна остаточно розібратися із "проблемною" землею в Луцьку.

Натомість Сергій Шабала відзначив, що не потрібно зайвих засідань, бо це суперечить чинному законодавству.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
То вчора в міськраді депутати запралату ділили))
Відповісти
То точно.
Проста схема заробітку, депутатам бізнесмени платять за потрібні рішення.
Відповісти
ЦІМ ДЕПУТАТАМ НЕ ПРАВИЙ СЕКТОР ПОТРІБЕН,А ЗОНДЕР КАМАНДУ СС ,ЩОБ НАВЧИЛИСЬ ПОВАЖАТИ ГРОМАДУ МІСТА .
Відповісти
Останні новини
Як у Луцькій міськраді «ділять» землю. ФОТО
24 липень, 2014, 11:56