На Волині найбільше пенсіонерів працюють у медицині

На Волині найбільше пенсіонерів працюють у медицині
За даними статистики, на кінець 2011 року на підприємствах, в установах та організаціях волинської області нараховувалось 207,6 тис. найманих працівників.

Про це повідомляють у Головному управлінні статистики у Волинській області.

При цьому не беруться до уваги працівники малих підприємств з чисельністю працюючих менше 10 осіб, та зайнятих у фізичних осіб – суб’єктів підприємницької діяльності, наголошують в управлінні статистики.

Значна частина з них зайнята в соціально-культурній сфері області: освіті, охороні здоров’я, соціальному забезпеченні, культурі, – кожні четверо з десяти та в промисловості – п’ята частина.

Працююче населення на третину складається з молодих людей у віці до 35 років, п’яту частину становлять працівники у передпенсійному та пенсійному віці, серед них 20 тис. осіб – пенсіонери за віком.

Найбільше пенсіонерів за віком працює у сфері охорони здоров’я та соціальної допомоги – тут зайнятий кожен шостий.

Наймолодші ж кадри зосередженні в торгівлі та фінансовій діяльності – більше половини працюючих у цих видах діяльності молодші 35 років.

Майже кожні шестеро з десяти працівників підприємств, установ та організацій мають повну, базову або неповну вищу освіту, серед них 56% – з повною вищою освітою та більше тисячі – з науковим ступенем.

Значна частка працівників з вищою освітою зайнята в освітніх закладах, установах державного управління, сфері фінансової діяльності – 71–87% всіх зайнятих у цих видах діяльності.

Торік за рахунок коштів підприємств та організацій області 16,2 тис. працівників пройшли навчання з підвищення кваліфікації, ще 2,4 тис. осіб було навчено новим професіям.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині найбільше пенсіонерів працюють у медицині
25 квітень, 2012, 12:44