«Бандерштат-2014» відбудеться за будь-яких умов, - оргкомітет

«Бандерштат-2014» відбудеться за будь-яких умов, - оргкомітет
Фестиваль українського опору «Бандерштат-2014: перезавантаження» відбудеться у Луцьку попри будь-які туднощі, заявив голова оргкомітету фестивалю Ігор Гузь.

Про це йшлося під час прес-конференції у приміщенні «ВолиньМедіа» сьогодні, 24 липня.

Участь у заході взяли голова оргкомітету «Бандерштату», заступник голови Волинської обласної ради Ігор Гузь, арт-директор фестивалю, вокаліст гурту «Фіолет» Сергій Мартинюк, лідер гурту «Тартак», проекту «Був'Є», громадський діяч Олександр Положинський та радіоведуча, бандервумен, ведуча фестивалю Вікторія Жуковська, які розповіли про усі деталі щодо організації та проведення фестивалю, нововведення, программу та запрошених гостей.


Ігор Гузь наголосив, що фестиваль українського опору «Бандерштат» відбудеться 1-3 серпня за будь-яких умов та «запускатиме» глядачів на територію фестивалю 31 липня о 18 годині.

За його словами, музика була і є лише однією з частин фестивалю; основа, до якої апелює оргкомітет – це донесення молоді, яка приїздить з усіх куточків України, ідей Степана Бандери.


«Наш фестиваль ніколи не був суто музичною акцією. Коли ще 8 років тому створювали цей фестиваль, він носив ідеологічну складову. Ми хотіли через музику, через знайомство з новими людьми, через гутірки, через історичну реконструкцію, через поїздки місцями донести ідеї фестивалю», - каже заступник голови Волинської облради.

Також Ігор Гузь зауважив, що під час час війни, коли країна переживає складнощі, на фестивалі очікують більше 3-4 тисяч учасників.

Як повідомив голова оргкомітету «Бандерштату», багато тих людей, які свого часу були в оргкомітеті та охороні фестивалю, наразі перебувають на фронті.

«Я можу сказати, що такі люди є в «Айдарі» і є в батальйоні «Азов», в Нацгвардії», - додав Гузь.

Щодо особливостей проведення «Бандерштату», то аступник голови Волинської обласної ради каже, що лучан та гостей міста чекає цікава гутіркова частина, флешмоб, присвячений президенту Росії Володимиру Путіну, екскурсія Луцьком, буде поїздка до Нового Загорова. Також проводитиметься збір коштів батальйонів «Айдар» та «Азов» на амуніцію.

Вокаліст гурту «Фіолет» Сергій Мартинюк розповів, що на «Бандерштаті» діятимуть три арт-майданчика.

За його словами, перший день фестивалю закриватиме на великій сцені гурт «Мотор'ролла». Хедлайнерами другого дня будуть «Кому Вниз» та проект Сашка Положинського «Був'Є». Третій фестивальний день закриватимуть гурти «Скрябін» та ірландський метал-гурт «Cruachan».


Сергій Мартинюк повідомив, що окрім великої сцени, буде ще два майданчики: літературна сцена, де вдень відбуватимуться гутірки з відомими політиками та журналістами України, а вночі виступатимуть виконавці з акустичною програмою, та літературна сцена, якою курує луцька поетеса Ганна Луцюк, де упродовж трьох днів у «своєму середовищі» проводитимуть читання.

«Фестиваль працюватиме в онлайн-режимі 24 години на добу», - додав фронтмен «Фіолету».

Лідер гуртів «Тартак» та «Був'Є» Олександр Положинський зауважив, що був гостем та учасником «Бандерштату» щороку, тому цьогорічний фестиваль для нього є особливим, адже він вперше наживо виступатиме з новим проектом «Був'Є».


«Звичайно є певний момент хвилювання. Я звик до того, що мене сприймають як вокаліста «Тартака», тому з виступом «Був'Є» є момент невпевненості», - розповів Положинський.


За його словами, всі композиції гурту «Був'Є» фактично будуть представлені широкому загалу вперше.

Бандервумен, ведуча фестивалю «Бандерштат» Вікторія Жуковська каже, що тішиться розкішною музичною програмою, відсутністю китайського ярмарку та алкоголю.

«Хочеться усім сказати, що це не дискотека. В «Бандерштату» насправді інша мета. Мені дуже дивно, коли люди, які жодного разу не були на фестивалі, будуть сидіти (я їх називаю «донорами жовчі») в мережі і гидити в коментах, як все було погано. Це стосується не тільки простих відвідувачів, це стосується і журналістів в тому числі. Були такі випадки…», - наголосила Жуковська.


Вікторія Жуковська додала, що з понеділка (з 28-го липня – ред.) на радіо «СіД FM» розігруватимуть квитки на фестиваль.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 17
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Луцьк - на Бандерштат!
Відповісти
якщо гузь пролобіював кошти з бюджету, на фестиваль, то поверне з урахуванням відсотків. Ми після закінчення війни за все спитаємо.
Відповісти
Молодці!!!
Тим собакам промосковським завжди українське не начасі!!!
Відповісти
Бандерштат, як і результати тендеру по будівництву доріг на користь МП "Шлях", до якого ти вже цілих 10 років не маєш ніякого відношення, Іване, завжди на часі у справжніх українців, які відповідальні за люстрацію! Хай подавляться ті собаки!
Відповісти
В країні де відмінені всі розважальні заходи. Одному Луцьку плювати на всіх тих хто загинув і воює
Відповісти
То це підгузник так про героїв України думає(((Волинські айдарівці та іші патріоти віддають життя за Україну в цього "патріота2 свято.чи може це просто подяка, тим хот побив приміщення МВС!?? а якщо облрада знову продовжить виділяти кошти на такі фестивалі то не патріотів виховає а збіговисько неформальних наркоманів та алкоголіків. Не поважаєте громаду,то поважайте хоч память про героїв України..В той час коли вся Україна прощається з Героями підгузники влаштовують свято..Ганьба!!
Відповісти
ой, та перестаньте! А дискотеки кожен тиждень? ніхто не відміняв і всі розважаються по повній і не важливо війна чи ні.Бандерштат один раз в рік , а вам він "муляє".
Відповісти
Вибачають за орфографію...
Відповісти
та не вибачаюсь, а перепрошую, дибілко! з тебе патріот, як з мене "тушка". якщо не розумієш всієї ідеї фесту, то, краще, помовч!
Відповісти
Ідея феста зрозуміла в тексті: "...донесення молоді, яка приїздить з усіх куточків України, ідей Степана Бандери". То Степан Бандера вам наказував уникати призову до лав армії, що воює за незалежність та соборність, то він казав співати, танцювати і скакати під час загибелі справжніх воїнів - захисників України? Ти знаєш скільки грузів 200 сьогодні до Луцька прибуло?
Відповісти
ПИР ВО ВРЕМЯ ЧУМЫ !
За 150 000 грн.які виділили на фестиваль з бюджету можна придбати 70 бронежилетів і спасти людські життя.Але Гузь тільки пиль пускає в очі волинянам і робить свою справу.Напрошується висновок - куди дивляться виборці,коли обирають таких у депутати.
Відповісти
+ 3.000 - 4.000 відвідувачів на 100-150грн.(вартість квитка) = 400.000 - 600.000грн + реклама + спонсори!
Відповісти
http://www.volynpost.com/news/36586-vijskovym-iz-51-oi-brygady-potriben-teplovizor
Відповісти
зверніть увагу на дууууууууууууууже задоволене обличчя Гузя на фото
Відповісти
Ви дивні. якщо не Гузь, то хто ще може провести фестиваль. Там молодим людям розповідають про прекрасні ідеї, як захищати Україну, здійснювати опір москальській заразі, а де це найкраще зробити- ну зрозуміло що в Луцьку, не на Сході- там стріляють, краще тут, тихо, спокійно- а забув додати - Смерть ворогам
Відповісти
завжди відвідую фестиваль, цього року не піду із принципа.
Могли б і не проводити цього року фесативаль, ніхто б не образився і нічого не втратив.
Та я думаю, що він буде цьогоріч не таким масштабним за кількістю відвідувачів.
Відповісти
був на відпочинку на морі,в залізному порті і там також побачив плакат БАНДЕРШТАТУ .дуже зрадів ,що і там шанують НАЦІОНАЛІСТИЧНИЙ дух .запрошую всіх туди де буду і сам.СЛАВА УКРАЇНІ
Відповісти
Останні новини
«Бандерштат-2014» відбудеться за будь-яких умов, - оргкомітет
24 липень, 2014, 13:54