Борщівник вклав на лікарняне ліжко трьох волинян

Борщівник вклав на лікарняне ліжко трьох волинян
Цьогоріч троє волинян потрапили в опікове відділення через отруйного борщівника.

Про це розповів завідувач Волинським обласним опіковим центром та відділенням реконструктивно-відновлювальної хірургії Роман Трач, - пише Вісник+К

За його словами, минулого року серед пацієнтів було 14 осіб, які постраждали від борщівника. Серед них двоє дітей шкільного віку.

Уже цього року на початку літа медики його відділення лікували від подібних опіків троє людей.

"Дорослі косили сіно або прибирали - і на відкриті ділянки тіла потрапив сік. Як утворюються ці опіки, які межують з дерматитом? Сік потрапляє на тіло - і під впливом сонячного проміння утворюється почервоніння. Потім з'являються пухирі, різні за величиною. Вони наповнюються рідиною, печуть. Зазвичай опіки люди отримують удень, але проявляються вони лише надвечір. Видно набряки, підвищується температура тіла. Якщо людина звернулася вчасно і отримала адекватну терапію, немає запалення, то хворого за 5-6 днів виписують додому. Тож хочу наголосити, що не варто займатися самолікуванням. Краще звернутися до медиків. Якщо уражені невеликі ділянки тіла, можна лікуватися амбулаторно", - розповідає лікар.

Начальник управління державного нагляду та дозвільної системи Державної фітосанітарної служби у Волинській області Василь Лиходід каже, що ефективних методів боротьби з рослиною немає. Каже, що давати поради не має права, «бо люди почнуть щось робити і попечуться». Лише акцентує увагу, що це дуже небезпечна рослина.

«Навіть наші хлопці, коли викошують його у спецодязі, отримують опіки. А іншим узагалі потрібно бути обережними», - додає чиновник.

"Нині ми проводимо обстеження у Волинській області, щоб виявити місця, де росте борщівник. Це проблема не обласного масштабу, а всеукраїнського. Потрібне належне фінансування, щоб боротися з ним", - переконує посадовець.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: здоров'я
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а в Маяках бачили що робиться???? та там такі плантації що ого-го, висота рослин більше 2-х метрів, давно пора зайнятися цим на державному рівні
Відповісти
Останні новини
Борщівник вклав на лікарняне ліжко трьох волинян
24 липень, 2014, 14:09