На фестивалі у Володимирі-Волинському митці збиратимуть гроші для військових

На фестивалі у Володимирі-Волинському митці збиратимуть гроші для військових
Цієї неділі княже місто Володимир-Волинський відзначатиме свій день народження, 1026-ту річницю.

За словами почесного громадянина міста, музиканта і співака Сергія Шишкіна, таке свято для володимир-волинців "не може відмінити і Путін". Зазвичай тут кілька днів триває фестиваль "Володимир" з різноманітною програмою. Нині ж, як каже Сергій, всі думки усіх заполонила війна. Тому він і вирішив провести мистецьку акцію "Бренди Волині – на підтримку 51 окремої механізованої бригади", - пише День.

У сквері були історичного музею виступлять Іванна Ворошилюк – скрипалька, автор-виконавець; дует братів Валерія та Сергія Ленартовичів "Дайте спокій" із програмою "Бандерівський джаз"; Галина Конах, яка у супроводі Олександра Подзизея виконуватиме авторські патріотичні пісні; Сергій Шишкін – композитор, бард-піаніст.

Нікого із них не треба агітувати за Україну, кожен на своєму місці давно включився у процес і брав участь не в одній патріотичній акції. Саме цих людей і назвала у свій час "брендами Волині" викладач університету із Луцька Оксана Ярош.

Сергій Шишкін каже, що, звичайно, лунають думки: нам тепер взагалі нічого не треба – ні фестивалів, ні культури, ні пісень.

"Словом, війна заповнила свідомість і треба жити тільки нею. Не будемо вдаватись в агітацію та пропаганду. Чергова мобілізація, чергові навчальні батальйони – це вже стало майже рутиною. Так само всі звикли, що забезпечувати наших вояків маємо ми самі. Але ми – митці. На наше вміння ми поклали життя, тому й робимо, що вміємо найкраще, але з користю для більшості тих, хто це може усвідомити. Фестиваль «Володимир» з 1994 року підтримав багатьох українських виконавців. Настала черга і виконавцям підтримати фестиваль і тих, хто боронить Україну задля таких фестивалів, задля нормального цивільного життя", - каже він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На фестивалі у Володимирі-Волинському митці збиратимуть гроші для військових
24 липень, 2014, 16:08