У Луцьку відбулася установча конференція Партії розвитку України*

У Луцьку відбулася установча конференція Партії розвитку України*
В Луцьку пройшла перша установча конференція Волинської обласної регіональної партійної організації Партії розвитку України, на якій затвердили керівний склад партійної організації.

У конференції взяв участь член Національного комітету партії Володимир Зубанов, понад 100 делегатів з усіх районів Волинської області.

Голосуючи за керівний склад осередку, делегати одностайно підтримали на посаду керівника Анатолія Горбатюка. Також у рамках конференції обрали заступників голови, та голову виконавчого комітету.

Ведучи мову про нову політичну силу, її завдання та структуру, столичний гість наголосив: «Партія розвитку України — це нова потужна політична сила, яка створена не під конкретну людину, у ній не буде принципу "вождізму", партія матиме багато регіональних лідерів...»

Політичною задачею Партії розвитку України є консолідація всього українського суспільства шляхом утвердження порядку та спокою через діалог з різними соціальними групами, територіальними громадами, владою і політичними силами. Партія розвитку бачить Україну виключно унітарною республікою, в якій критерій ефективності органів влади повністю залежатиме від рівня соціальних інвестицій та розвитку соціальної інфраструктури.

Мета новоствореної партії проста і зрозуміла: об’єднати довкола себе якомога більше активних громадян, заради цілісності всієї держави. Об’єднання українського суспільства повинно відбуватися через повагу до унікальності та розвиток різноманітності усіх без виключення регіонів України. В країні має запанувати мир, економічне процвітання, вестися нещадна боротьба з корупцією.

Партія розвитку України обов’язково ініціюватиме створення потужної депутатської фракції у Парламенті. Не обійдеться і без реформ.

Перша, за словами делегатів, має бути - конституційна. Вона закріпить парламентсько-президентську форму правління, забезпечить децентралізацію влади, гарантуватиме розвиток громадам.

Та жодний розвиток, на глибоке переконання партії, не можливий без забезпечення достатньої кількості робочих місць. Саме тому у сфері зайнятості пропонується перейти від громіздкої та неефективної політики боротьби з безробіттям до всебічного стимулювання створення нових робочих місць, шляхом постійної взаємодії влади, громадян та бізнесу.

На конференції прийняли офіційну заяву щодо нинішньої суспільно-політичної ситуації в Україні. Було підтримано ініціативу голови Національного комітету Партії розвитку України, народного депутата Юрія Мірошниченка щодо зареєстрованого ним у Верховній Раді «Проекту Закону про внесення змін в деякі закони України (стосовно мобілізації на військову службу). Законопроект пропонує встановити, що військовозобов’язані чоловіки й жінки, котрі є єдиними годувальниками своїх родин, не підлягають військовій мобілізації.

Коментуючи роботу новоствореного партосередку на Волині, член Національного комітету партії Зубанов підкреслив: «Волинська партійна організація вже сьогодні є активним суб’єктом творення партії. Вона має ініціативи, бажання рухатися уперед. Залучає до роботи досвідчені кадри. Гарантую, волинян, котрі є прихильниками нашої політичної сили, не лише чутимуть земляки, їх голос почують по всій Україні».

В свою чергу Голова Волинської обласної регіональної організації Партії розвитку України Анатолій Горбатюк виникнення нової політичної сили вважає закономірністю, що об’єднає Схід і Захід країни. За його словами, це - вимога часу. «Наша партія – партія центристського спрямування. Вона вивчила і поклала в свою основу досвід і традиції європейських політичних сил. Партія складається на 60% з молодих облич, а це свідчення того, що для ініціативних та готових працювати у нас завжди відкриті двері. Українська молодь давно мислить у кардинально відмінних від радянсько-бюрократичних та пострадянсько-корупційних стереотипів категоріях. Вона має великий потенціал, завдяки якому вже незабаром вітчизняна політика, економіка, наука, культура вийде на якісно новий рівень».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Останні новини
У Луцьку відбулася установча конференція Партії розвитку України*
24 липень, 2014, 16:15