Як у Луцьку «гасили» елеватор. ФОТО. ВІДЕО

Як у Луцьку «гасили» елеватор. ФОТО. ВІДЕО
На території державного підприємства «Луцький комбінат хлібопродуктів №2» рятувальники обласного центру провели тактико-спеціальні навчання.

За задумом, на 8-му поверсі робочої вежі елеватора 22 липня трапився вибух пилу з подальшим горінням, - повідомляють у прес-службі ДСНС у Волинській області.

Навчання проводились для практичного відпрацювання дій обслуговуючого персоналу комбінату, пожежно-рятувальних підрозділів та оперативних служб при гасінні пожеж на об’єктах зберігання та переробки врожаю.

Першими до боротьби з умовним лихом приступили працівники об’єктової пожежної команди та члени добровільної пожежної дружини КХП. Адміністрація комбінату увімкнула систему оповіщення, організувала евакуацію працівників з території об’єкту та зустріч пожежно-рятувальних підрозділів.

Рятувальники провели розвідку та визначили вирішальний напрямок оперативних дій, який забезпечив би найефективніший спосіб приборкання уявної пожежі, після чого розпочали ліквідацію.

Бійці групи рятувальних робіт аварійно-рятувальної частини за допомогою спеціальних мотузок та носилок здійснили евакуацію потерпілого, який знаходився між силосним корпусом та робочою вежею.

Для осадження пилу та гасіння пожежі рятувальники подали "водяні стволи" з двох напрямків: по зовнішній стаціонарній драбині силосного корпусу, а також по внутрішній сходовій "клітці" на 8-й поверх.


Всього у навчаннях задіяли 9 одиниць спеціальної пожежної техніки та 26 чоловік особового складу, а також 5 чоловік об’єктової пожежної частини та добровільного пожежної команди підприємства.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ДСНС
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Спочатку навчання, а потім зерна нестача на мільони.

Відповісти
Того й навчання,що нестача зерна.
Відповісти