На Волині покарали 138 службовців за порушення прав дітей

На Волині покарали 138 службовців за порушення прав дітей
Прокурорські перевірки виявили на Волині багато фактів порушень прав дітей.

До слова у першому півріччі 2014 року прокурори вживали заходів задля захисту прав і свобод дітей, проводячи перевірки в порядку нагляду за додержанням і застосуванням законів, - повідомляють у прокуратурі Волинської області.

За 6 місяців органами прокуратури винесено 159 постанов про проведення таких перевірок у сфері освіти, опіки і піклування, праці і працевлаштування, соціального захисту дітей, попередження правопорушень серед неповнолітніх, охорони життя і здоров’я дітей, захисту їх житлових і майнових прав та попередження насильства в сім’ї.

За результатами перевірок розпочато 2 кримінальних провадження, внесено 157 подань, скасовано 5 незаконних актів, притягнуто до відповідальності 138 службових осіб, за актами прокурорського реагування відшкодовано 60 тис. грн., поновлено права майже 120 неповнолітніх.

Органи прокуратури Волині активно застосовували цьогоріч і цивільно-правові заходи, аби усунути порушення і захистити права дітей.

Так, упродовж першого півріччя поточного року прокурорами в інтересах дітей пред'явлено 27 позовів, 26 з яких на загальну суму 785 тис. грн. – задоволено один позов на суму 353 тис. грн.

Окрім того, прокурорами забезпечено участь у судовому розгляді 100 справ на захист прав дітей.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.