Нововолинські бійці майже без амуніції поїхали на Схід, - ЗМІ

Нововолинські бійці майже без амуніції поїхали на Схід, - ЗМІ
Вчора, 23 липня, журналістка видання Нововолинськ Діловий Наталія Камишнікова із трьома волонтерами побували у Володимирі-Волинському, аби побачили на власні очі спорядження наших захисників.

"Що вам сказати. Сором, ганьба, сльози. Особлива ганьба — нововолинській владі!", - пише журналістка.

За її словами, бійці 1-го тербатальйону бронежилетами забезпечені на третину. Каски часів другої світової. Та навіть зайвої пари шкарпеток у хлопців нема.

У тербатальйоні 28 бійців із Нововолинська й Іваничівщини. Районна влада про дюжину своїх земляків подбала, хлопці не ображаються. Керівники райдержадміністрації та райради їм і електропідстанцію завезли, і воду питну, і харчі, і розвантажувальні жилети, і засоби гігієни, і навіть цигарки.

А нововолинські за два місяці так і не побачили ані свого мера Сапожнікова, ані військового комісара Плужника. Перепав їм одненький ящик тушонки — це рядові працівники військкомату поділилися своєю пайкою.

На воєнкома Плужника нововолинці особливо лихі. Не цікавиться він ані спорядженням, ані побутом, ані проблемами мобілізованих і добровольців.

Боєць Віталій Ковальчук (юрист за фахом, із виконкому скоротили як неугодного) сказав, що члени виконкому здали на допомогу бійцям-землякам кругленьку суму, у військкомат передали. Де мовляв вона?

"Та де, — іронічно відказує інший нововолинець. Воєнком ремонт собі робить, колеса на машині поміняв, ноутбук купив, відеокамери для військкомату. Скажіть, вони йому треба зараз, ті камери?", - цитує бійця Камишнікова.

Старанно забули про свого працівника в управлінні юстиції, куди після біржі влаштувався Ковальчук. Не стягнулись ні на берці, ні на броник. Навіть позбутися людини постаралися — задля економії фонду зарплатні....

"Коли військкомат мене мобілізував, то з роботи одразу звільнили! Аж через суд відновився, юрист усе ж таки", - передає розмову із Ковальчуком журналістка.

Також вона просить допомогти нашим воякам.

"На сайті є номер картки волонтера Андрія Рязанова. Він прозвітує вам за кожну вашу гривню і купить нашим хлопцям із 1-го батальйону найнайнеобхідніше. Що не встигне сьогодні — підвезе туди, на схід", - запевняє Камишнікова.

Номер карти для збору коштів - 5168757211825031 Рязанов Андрій Володимирович (ПриватБанк)
Призначення платежу — благодійний внесок


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
воєнкома на передову з хлопцями...без броніка та автомата.
Відповісти
І нашого також ( не знаю, чи у Нововолинська і Володимира -це різні люди ,ескузмуа).Разом із повнолітніми членами родини для кращого "воспітательного " ефекту.
Відповісти
Ну когда вы нас услышите.Мамы Папы .....что вы плачите) За годы НЕ-залежности а именно то что плохо и хорошо лежало.Сформировался слой жира ОЙ))) Патриотов..которые катаются на Очень дорогих авто накрали много денег.Сформировать так называемый батальон КАПУТ_или Штраф-Бат.Волынь должна быть передовой а не стонать и не ныть.Продав все ждины Борьки кривой писюнчик.все авто-можно купить около 500 броников и это только авто.Он и так старенький пусть с новой женой играет в чапаева)Ждем когда вы поумнеете дорогие вы наши люди.
Відповісти