Суд залишив під вартою льотчицю Надію Савченко до кінця серпня

Суд залишив під вартою льотчицю Надію Савченко до кінця серпня
Воронезький обласний суд відхилив апеляцію захисту і залишив під вартою українську льотчицю Надію Савченко до 30 серпня 2014 року, відмовившись випустити її під заставу у 500 тис. рублів.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, таке рішення оголосила суддя.

Під час засідання адвокати Савченко Марк Фейгін і Микола Полозов заявили про незаконність її тримання під вартою. Зокрема, було заявлено, що в судовій справі використовується формулювання, що "злочин" був здійснений на території ЛНР (в Україні - це терористична організація), яка не є суб'єктом міжнародного права.

За словами Фейгіна, російські органи повинні звернутися до українських колег з проханням надати допомогу в розслідуванні цієї справи. Також, на його думку, суд не надав належного значення очевидній недостатності доказів нібито причетності Савченко до загибелі російських журналістів.

"Явних доказів провини Савченко немає", - підкреслив адвокат, додавши, що, за російським законодавством, брати під варту можна лише за наявності конкретних свідоцтв злочину.

Окрім цього, адвокат Полозов підкреслив, що Савченко з 30 червня насильно і незаконно утримується на території РФ, її незаконно перевезли з території України, її допитували без адвоката, без перекладача і доступу консула України, але з використанням поліграфу.

Полозов запропонував суду відпустити Савченко під заставу в розмірі 500 тис. рублів і гарантії Посольства України.

Сама Савченко заявила, що російські спецслужби незаконно доставили її до РФ і для відновлення справедливості повинні повернути до України, а вона, у разі потреби, повернеться для судового розгляду.

"Хотіла б побажати російському суду бути по-справжньому справедливим", - підкреслила Савченко.

Прокурори висловилися категорично проти звільнення Савченко з-під варти, оскільки вона нібито може втекти і чинити тиск на свідків і потерпілих, при тому, що потерпілими є загиблі російські журналісти Антон Волошин і Ігор Корнелюк.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
рашисты-фашисты.що тут казати?
Відповісти
Останні новини
Суд залишив під вартою льотчицю Надію Савченко до кінця серпня
25 липень, 2014, 13:58