Луганські переселенці дивуються, як волиняни виживають на свою зарплату

Уже майже два місяці в обласному центрі Волині мешкає сім’я Сидорчуків (прізвище змінено) із Луганська. Геннадій та Наталія приїхали разом зі своїми чотирма доньками. Свого часу в себе в місті вони виходили на Євромайдан, але коли зрозуміли, що їхнім життям може загрожувати небезпека, то вирішили покинути свою малу батьківщину.

В Луцьку облаштуватися їм допомогли віряни церкви «Царство Боже», - пишуть Відомості.UA.

Спочатку їх дуже підтримували волонтери, а тепер і сам Геннадій став волонтером та допомагає землякам.

За його словами, спостерігалося кілька хвиль виїздів зі Сходу, і в кожної своя характеристика.

Перша хвиля — це активісти Євромайдану, з-поміж яких і ми. Потім поїхали люди зі Слов’янська, Алчевська та Краматорська, яким загрожувала небезпека від військових дій. Зараз це Донецьк і Луганськ. Але тепер виїздять ближче до домівки, а також у Росію.

Як розповів Геннадій, всі ці роки господарем Луганської області був Єфремов. Просто мінялися фігури, але вони були його маріонетками.

"Місцеві депутати за наказом Єфремова створювали спеціальні банди, наймали росіян, а жителі прикордонних районів переводили їх, ті сідали потім на автобуси і їхали влаштовувати акції-погроми у Луганську, Донецьку, Харкові. Знаю, ходили по училищах, технікумах і наймали хлопців, пропонуючи заплатити півтори тисячі, тисячу двісті конкретно за щось: будете бити — буде така ціна. Людей купили, декому безкоштовно випивку давали. Ідейних, можливо, було відсотків 20, решта — наймані та куплені", - розповідає Наталія.

За словами переселенців, кордон із Росією ніхто не перекривав. Він дірявий.

"Рибаки наші вільно переходять його — то з того боку рибку половили, то з цього. Прикордонні жителі між собою спілкуються. Є тільки пункти пропуску, через які проїжджають автомобілі. Українські телеканали як брехали, так і брешуть: кажуть, український кордон закритий, але реально він не закритий. Як ходили туди-сюди, так і продовжують ходити", - переконує Геннадій.

Наталія і Геннадій вважають, що причиною нинішніх непорозумінь між Сходом і Заходом є пропаганда. До прикладу бюджетників лякали, що забиратимуть у них по 20–30% зарплати на ремонт майдану Незалежності, й ті в це вірили. Міфи ширилися й щодо «Правого сектору», мовляв, їдуть по 2–3 автобуси, їх під Алчевськом чи Антрацитом зупинили, або «бандерівці» викрали «швидкі» та мчать у Луганськ на прорив.

Про односельчан, що виїхали в Росію, луганчани кажуть, що ті вже почали «прозрівати». Бо там виявилося не з медом — виникають сутички з місцевими, які обурюються, мовляв, «понаехали тут».

Щодо Луцька, то Геннадій дивується, як тут виживають на такі мізерні зарплати, адже в Луганську за ту ж саму роботу платять у два, а то й три рази більше. Виплати на дітей Наталя не може отримати вже третій місяць, хоча, каже, обіцяли, що за три тижні справу переведуть.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Питається, що той Геннадій тут сидить?...залишив тут сімью а сам їдь назад-визволяй свою землю. А Волинські хлопці мають за нього гінути.
Відповісти
Підтримую Інну!!!!!!!!!Здорові мужики повинні захищати свою сім"ю, дім, родину,рідний край. А вони переселяються і чекають манну небесну. Хай інші воюють,а вони почекають за спиною у тих,кого називали фашистами.Жінка і діти нехай залишаються,будуть жити,як наші жінки,попробують по чім фунт лиха. А чоловіки-на захист свого краю.
Відповісти
трішки недалекий коментар панночки.
Адже були б ви батьком 4 дітей і за деяких з них ще отримують дотаційні кошти, отже вони не дуже і зрілі дітки я б побачив як би ви покинули дружину і дітей і поїхали б воювати.. всі ми люди.
Не читайте скрізь текст, пишуть же що чоловік був активістом Євромайдану в Луганську) вам би можливо на таке духу не вистачило це ж все одно що у Мецці хрестом махати в Рамадан)
давайте любити усіх українців і не робити висновків швидких і невірних)
Відповісти
Отже, всі чоловіки які з Заходу їдуть знач бездітні? Українці є хорощі, а є пагані, пагані це ті які кричать за Россію,(це до того що Ви кажете любіть усіх українців, а не особисто до Геннадія), їх за це любити не збираюсь, а Ви любіть наздоровья.
Відповісти
підтримую. наших забирають і від маленьких дітей і від вагітних дружин, а ті бугаї пруться в безпечні місця.
Відповісти
А якщо ще немає дітей, то що? Хай воює? Мені б хотілось народити своєму чоловікові сина чи дочку, якби не ця війна.
Відповісти
Я теж вважаю, що чоловіки повинні відстоювати свою землю.
Але ж ви в очі не бачили того генадія : може у нього зір мінус 5, чи ожиріння 3 ступеня.
Та й чому повинна людина без жодних навиків у військовій справі йти на війну в той час, як є чимало військових, а ще більше мусорів та різного спецнепотребу, які за це отримують немалі зарплати,квартири, пільги і так далі?
Відповісти
Шановна Мені було б цікаво
Військовослужбовці з 51-ої механізованої бригади, які загинули під Волновахою 23.05.2014, теж були БАТЬКАМИ і деякі з них ТРИЧЧІ! до речі, захищати пішли СХІД!!!
Патріоти воюють, а зі сходу чоловіки переїзжають і ховаються на західній Україні, хоча до того, говорили, що люди з заходу - бандеровці....
Живий приклад - східняки на Світязі готелі будуюють, а західні люди на них працюють!!!
Відповісти
Генадій віруючий, і вбивати людей йому забороняє Біблія,а воювати має мій однокласник якому рік назад у 34 вже подполковніка вибили, мама тоді аж сіяла, такі перспективи, у сина,так-то
Відповісти
тобто православним там можна воювати?їм також Заповіді Божі вбивати забороняють
Відповісти
ну да свого часу виходили на євромайдан, усі так кажуть котрі сюди приперлись а з половини таких на антимайдан їздили за гроші. Дивуються от смішні, виходить і отримуємо ми менше і не ниємо ніхто не чує захід, а тихенько живемо, а цим східнякам то то не так, то то не то. Г?ород садіть працюйте і все ок буде! Та й ми ще й за ці гроші умудряємося одягатися з більшим смаком ніж схід - оце дивина так дивинаааа
Відповісти
вбивати не можна нікому це чітко написано, за Біблією ми мали б здатися на поталу ворогу, залишити право помсти Богу, та тільки молитися, а ми всі так звані православні не дотримуємось заповадей - вбиваємо, пємо,куримо, зраджуєм,та багато ще чого, бо така наша віра, одна назва
Відповісти
генадій волонтером пристроївся ай молодець і помагає і ж..па в теплі ай молодець що тут скажеш ще. а волиняки вони їм винні за все і за рассею і за ДНР іза україну неньку теж винні!!!!
Відповісти
Останні новини
Луганські переселенці дивуються, як волиняни виживають на свою зарплату
25 липень, 2014, 15:18