За журналіста Гаврилюка вступилися і депутати Ковельської райради

За журналіста Гаврилюка вступилися і депутати Ковельської райради
На розгляд 37 сесії Ковельської районної ради депутати підготували відкрите звернення до Волинської обласної ради, Волинської облдержадміністрації, районних та міських рад Волинської області, Національної спілки журналістів України, атакож безпосередньо газети «Волинь-нова» щодо збереження посади власкора даного видання в місті Ковель.

До слова, редактор газети «Волинь-нова» Олександр Згоранець збирається звільнити з роботи власного кореспондента у Ковелі Ярослава Гаврилюка. 27 червня цього року ним було надіслано персональне попередження Гаврилюку. Мовляв посада власкора підлягає скороченню у зв’язку з виробничою необхідністю, - пише Про Ковель.

Депутат райради Володимир Пархонюк озвучив зміст звернення і прохання, з якими районні парламентарі звертається до вищезазначених структур, а також головного редактора Згоранця.

Зацитували на сесії і відповідь Олександра Згоранця, яке той надіслав на запрошення секретаріату взяти участь у засіданні ради.

«Вважаємо, що питання, яке пропонується для обговорення на сесії районної ради, - йдеться у відповіді редактора, - належить до конфіденційної інформації, що стосується внутрішньовиробничої діяльності незалежної громадсько-політичної газети «Волинь-нова».

Окрім цього, Згоранець просить депутатський корпус району «не допускати безпрецедентних випадків втручання в господарську діяльність засобів масової інформації».

Депутати районної ради, ознайомившись з відповіддю головного редактора, більшістю голосів ухвалили згадане звернення, в якому вони, зокрема, просять Волинську обласну раду, як співзасновника газети, забезпечити скасування наказу про скорочення посади власкора та опублікування в найближчих номерах усіх цензурованих головним редактором статей, а відтак і не друкованих статей, поданих Ярославом Гаврилюком, а також для унеможливлення в подальшому використання публічного та підзвітного громаді Волині видання, у власних або чиїхось вузьких інтересах, створити комісію за участю всіх співзасновників для вивчення даного питання і черговій сесії Волинської облради заслухати звіт головного редактора газети О. Згоранця з питань фінансової та журналістської діяльності.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Запитань кілька:
1. А що, нєтлєнки Гаврилюка можна друкувати лиш у "Волині"? Від цього вони набираються чудодійної сили і вже тоді їх можна до хворих місць прикладати?
2.Чи прикриваючись посвідченням власкора все-таки можна шось і під себе порєшати, раз воно йому таке дороге, що він його не хоче міняти на посвідчення жодного іншого ЗМІ Ковеля, Волині чи світу?
Їй-богу, розвели проблему. Жоден редактор не повинен оприлюднювати все, що приносить власкор. Так, іноді власкорів звільняють. Іноді попри бажання власкорів. У світі тисячі журналістів, які пишуть цікавіше за Гаврилюка. Так само в світі сотні видань, які можуть друкувати і його нєтлєнки. Проблема в чому? Чи все-таки те посвідчення (повторюся) таке солодке з якихось не дуже і не відомих загалу причин?
Відповісти
Гаврилюк справедливо критикує і все своє творче життя критикував ковельську владу, як було за що. одна лиш кіндеро-бютівська влада замість того, щоб реагувати на критику журналіста, або хоча б робити вигляд, що не читає пресу, вирішила помститися автору через своїх поплічників в газеті. ганьба бюту!!! а гаврилюк справді нехай стає власкором столичних видань, може туди не дістануть місцеві князьки!
А самовпевненому редактору газети - це перший дзвіночок, не розвали газету...
Відповісти
Хороший журналіст без роботи не залишиться. Не треба прикривати тупуваті статті критикою влади! Годі оце робити з себе жертв переслідувань! Кому потрібен цей гострописий критикан, статті якого мало хто читає?
Постраждав, бідака, бо критикує владу і у влади ж попросив захисту.. Оце халепа
Відповісти
Добре, що хоч Гаврилюк "гострописий". Бо "тупописих" вже й читати невмоготу. Тупо передруковують інтернет. Ось в цьому й конфлікт. Ну, якщо вважати й Згоранця журналістом, ще й хорошим, то й він знайде роботу поза "Волинню".
Відповісти
а звідки ви знаєте скільки людей читає його статті? що саме з його боку замотують тормозок? відкрийте сайт Волині: за 11 років - більше тисячі матеріалів. і всі по суті.
Відповісти
а чого це про славіка так турбуються депутати ковельської райради, якшо він пише більше про місто, а не про район? чого ж у міськраду не звернувся?
Відповісти
А хто тобі, Вася, казав, що він звертався? А пише він і про місто Ковель, і про район Ковельський, Турійський, Любомльський. Напевно, в райраді депутати не такі засліплені партійною ненавистю, як більшість міських. І голови в районі адекватні. Не те що міський неадекват.
Відповісти