На Волині у підприємства хочуть «забрати» 900 гектарів землі

На Волині у підприємства хочуть «забрати» 900 гектарів землі
Дочірнє підприємство "Рибгосп Маневичі" ВАТ "Волиньрибгосп" заборгувало державі майже 210 тисяч гривень земельного податку, тому ділянку площею 900 гектарів у них планують забрати.

Про це повідомляють у прес-службі прокуратури Волинської області.

Як з'ясували у ході прокурорських перевірок, "Рибгоспу Маневичів" надали у постійне користування для потреб рибного господарства понад 900 га земель на території Маневицького району.

Однак, ще з 2011 року підприємство систематично не сплачувало земельного податку. Нині рибгосп заборгував державі майже 210 тисяч гривень

Ківерцівською міжрайонною державною податковою інспекцією в 2012 році до Волинського окружного адміністративного суду було заявлено позов про стягнення з Дочірнього підприємства "Рибгосп Маневичі" податкового боргу. Судове рішення набрало законної сили ще у травні 2012 року, проте й досі лишається не виконаним.

У прокуратурі пояснюють, що систематична несплата земельного податку або орендної плати, згідно із Земельним кодексом України, є підставою припинення права користування земельною ділянкою.

Тому прокуратура Маневиччини пред’явила позов з вимогою визнати недійсними державні акти на право постійного користування ДП "Рибгосп Маневичі" земельними ділянками та повернути землі у власність держави.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: земля
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині у підприємства хочуть «забрати» 900 гектарів землі
26 липень, 2014, 08:37
У Луцьк приїде «RIZUPS»
26 липень, 2014, 08:29