90 дітей-сиріт - в заручниках у терористів

90 дітей-сиріт - в заручниках у терористів
90 сиріт із дитячих будинків Донецька та Макіївки віком до 4 років залишаються в заручниках у терористів.

Про це повідомили донецькі активісти-волонтери, які вже займалися вивезенням дітей із зони проведення Антитерористичної операції (АТО), а також джерела, близькі до Донецької облдержадміністрації, - пише Радіо Свобода.

Так, наразі 50 малолітніх дітей з обласного і міського будинків «Малятко», як і раніше, залишаються в небезпечному сьогодні Донецьку.

Також у Макіївці 40 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківської опіки, народжених від ВІЛ-позитивних матерів з обласного спеціалізованого будинку дитини залишаються заручниками в зоні АТО.

За словами активістів, діти вже були підготовлені до відправлення, і автобуси стояли біля дитячих будинків, але озброєні представники батальйону «Схід» тоді заборонили вивозити дітей.

Зараз тривають переговори про можливе вивезення дітей, зокрема, хворих, із зони АТО. Співробітники дитячих будинків, медики, активісти, волонтери і прості жителі Макіївки і Донецька сподіваються, що ці вже й так обділені долею діти-сироти не стануть заручниками і живим щитом для бойовиків.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
90 дітей-сиріт - в заручниках у терористів
26 липень, 2014, 17:25