Міністр оборони прокоментував дезертирство військових 51-ї бригади

Міністр оборони прокоментував дезертирство військових 51-ї бригади
Мністр оборони України Валерій Гелетей прокоментував інформацію щодо нібито перетин державного кордону з РФ 40 військовослужбовцями 51-ї окремої механізованої бригади.

"Дійсно, такий факт мав місце", - сказав він в ефірі телеканалу Інтер, пише Українська правда.

Міністр розповів, що президент України призначив розслідування щодо цього, і воно проводиться.

"Інформація є, але не до кінця перевірена, проінформую найближчим часом президента і суспільство, як це відбулось і яким чином", - підкреслив Гелетей.

Він також наголосив, що одним з найважливіших завдань вважає створення сил спеціальних операцій.

Міністр відзначив, що неодноразово давав оцінку деяким командирам, які були не в змозі виконувати бойові завдання.

Але, на думку Гелетея, все, що наразі відбувається в зоні АТО, формує майбутнє української армії.

Раніше стало відомо, що понад 40 українських військовослужбовців залишили лави української армії і перейшли на бік РФ. До такого кроку їх змусило безвихідне становище: солдати були затиснуті на кордоні між силами терористів та Росією, їх більше тижня нещадно обстрілювали, а підмоги не було.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 46
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Попандопало відпочиває! Ненька може розвалюватись спокійно....
Відповісти
Це просто ганьба. На майдані беззбройні люди три місяці в морози стояли і нічого, з фанерними щитами бігли на озброєних автоматами беркутівців. А ці злякалися смерті? То які ж вони вояки? Чи вони не знають, що на війні вмирають?
Відповісти
розумнику. За кого там голови класти, за тих хапуг, яким вигідна ця війена ?
Відповісти
За кого? - Есть такое понятие как РОДИНА, надеюсь знаешь значения этого слова? А, выгодно кому? -У днР или лнР спроси, тоже и путлерпоц знает.
Відповісти
Ти не рівняй майдан до війни,там їх обстрілювали з двох сторін а підмоги в тому числі і боєприпасів 9(!) діб не було, хоча вони просили, да, вони здалися, але НЕ ДЕЗЕРТИРУВАЛИ,проте в них є хоч малий шанс що вони будуть жити.
Відповісти
А ти такий розумний чого вдома сидиш? Іди відчуй це на собі, умнік. Подивися в очі смерті, тоді побачим який ти герой
Відповісти
саме туди іди вояка .
Відповісти
У майдану було прекрасне триразове харчування, безкоштовно роздавали одяг, охоронцям майдану платили хорошу зарплату, так що не рівняй майдан з солдатами, голими, босими й голодними. А чому у майдану були фанернi щити - це питання до тогочасного коменданта майдану, адже грошей у них було достатньо, могли й щось нормальне купити. Значить, так було треба...
Відповісти
саме цікаво що наших обстрілювали із однієї сторони бойовики а із іншою із території РФ і наше міноборони "ніби" забуло за них хлопців а що їм робити або їх ростреляють там або здатися в полон а потім їх поміняють на їхніх. а як би кожен із нас зробив би в нашій ситуації???? подумайте кожен будь-ласка.
Відповісти
Хтось
прикинь некоторым твой майдан до оного места.И кто там с чем стоял.Надеюсь ты ето сидя в окопе под обстрелом написал
Відповісти
А військова присяга, а Батьківщина - теж до "оного места" - тоді то дезертири та зрадники і більш нічого.
Відповісти
Щоб там не було, але це ганьба...
Відповісти
Ганьба в першу чергу тим командирам і генералам, що так поступили із солдатами на передовій!
Відповісти
Нам після волновахи тож казали шо ганьба, але з під волновахи 16 хлопаків уже не повернути, а ці повинні вернутись, і за це їм буде повага і любов рідних
Відповісти
Можливо їх навіть нагородять за це... тульськими пряниками та медом...
Відповісти
И во веки веков и во все времена трус, предатель всегда презираем.... Это- война и на ней всегда кому-то приходится стоять насмерть.
Відповісти
та тут дело такое.Ето Украина себе льстит что она с Россией воюет.А так то они не в плен сдались.По большому счёту
Відповісти
нуда ганьдьба только непорнятно кому.Тому кто в отчаяние жизнь свою спасает как может.Или кто в раде премьеров новых выбирает, забив на всё.Неужели всё так плохо чсто не помогли им?
Відповісти
классно за компом сидя кричать: ганьдьба!!!
Відповісти
Їм потрібно було не служити в армії, танцювати в балетній школі... Вояки...
Відповісти
Думаю, що 51-а Володимиро-Волинська бригада буде розформована, а на її базі створять балетну школу...
Відповісти
А я бачу ти розумник хрінів. Дома сидиш, тут щось пишиш. Гвинтівку в руки і марш на передову. Потанцюєш там танго.
От що мене бісить в тому що твориться.
1 - воюють здебільшого хлопці з західних регіонів (типу нашим це більше всіх треба)
2 - чому в армії таке хрінове забезпечення хоча люди стільки здають бабла, продуктів, одягу та іншого
Відповісти
Розформувати і стяги частини спалити і викреслити з історії української армії
Відповісти
їхнє місце довбнів набрати і на передову.
Відповісти
Які ви в мережі всі розумні. Автомат в руки і вперед на передову. Подивимося як там ти поговориш
Відповісти
Влада каже війни нема, нам вибори треба ,а тут хлопців у чомусь звинувачують, і думаю зроблять крайніми ,щоб оправдати своє недолуге керівництво.
Відповісти
Головнi слова. Тиждень обстрiлювали. А пiдороги не було. Лишили там iх напризволяще.
Відповісти
правду встановити зараз важко, але я сподіваюсь що хлопцям небуло куди діватись..,,,.. як би там не було з цими військовими вказаними в цій статті 51 омб це багатотисячна гордість Волині
Відповісти
правду встановити зараз важко, але я сподіваюсь що хлопцям небуло куди діватись..,,,.. як би там не було з цими військовими вказаними в цій статті 51 омб це багатотисячна гордість Волині
Відповісти
В даній бригаді (51) не всі такі зрадники. На даний момент там перебувають двоє моїх друзів, в яких є також жінки і діти, яким теж не зовсім спокійно м яко кажучи, але в них є "сила духу" і ще щось кругле в штанях. А крім наших там також 72, 79 бригади, 3 спец.рота. А ці "сцикуни" просто оголили тили своїм побратимам. Не вже вони не думали, що з ними в кацапленді можуть зробити що, з Савченко (хоча куди їм до неї). А якщо ні то назад їм теж дорога заказана за зраду, по новому законодавству від 15 до прожиттєвого світить. Ось такі справи.
P.S. Чомусь згадалась Волноваха де теж все відбулось по причині повної безвідповідальності і тупізму.
Відповісти
саме так..тупізм і зрада своїх з керівництва АТО, вони про низ забули...мол волиняки партизани і все таке інше будуть стояти оберігати майно олігархів...а хулі вониж тупаки і гарматне мсясо...можна і так...Свої своїх на війні не кидають.!
Відповісти
Ага, і знову будуть все вішати на простих солдат, а після волновахи колєснік сказав нам шо цей позор ми 'искупим в бою', чимось нагадує штрафбат в 41
Відповісти
Мова не про гарматне м'ясо, а саме про те що мені розповідають мої друзі які саме там служать. А один з моїх знайомих який досі знаходиться в київському військовому шпиталі і вижив під Волновахою бо не брав участі в "попойках" з місцевим населенням, як решта. Тому про тощо там відбувається я знаю на пряму і те що було під Волновахою теж (що там майже всі лика не в язали, але вони тоді ще не розуміли що це війна на відміну від зараз)
Відповісти
100% можу підтвердити Вашу інформацію, бо маю такі ж свідчення очевидців та учасників подій. Гірка ганьба та розпач терзає душу за наших земляків. Зрадники! Не знаю як житимуть вони далі самі, їхні батьки, родичі діти?..Хоча, судячи з коментарів, "співчутливих" у цих малодухих вистачає! Нехай подумають ці "добрі люди" як зараз тим, хто не схибив і залишився на лінії бою, нехай уявлять себе чи свого сина поруч з такими боягузами... та і слідуючи їхній логіці, то пора кидати зброю та здаватися усім в полон, будемо окупантам-москалям чоботи чистити (нам бо не звикати!) зате живі будемо! Гідність, гордість, патріотизм - то не є чеснотами волинян?
Відповісти
Ви не маєте права,сидячи перед комп'ютерами,судити цих людей!
Відповісти
Ну так вибачте а що їм оставалося робити, в мене там теж зайомі і навіть друзі саме в 51, будучи місяць на полігоні і вистрілят 10 патронів, а завтра послати їх в бій. керівництво не думає зовсім і тільки зірочок хочуть. Ніхто ж не дивився у віськоматі бухар він чи ні і чи проходив нарколога і здавав кров на аналіз, брали на гарматне мясо і все, всіх там бухарів навіт відібрали в окрему роту, наскільки мені відомо
Відповісти
а патріоти волині дійсно роблять для україни більше ніж уся армія, а про них ви навіть і незнаєте, вони з азову, айдару, дніпра, і фактично складають їх кістять такщо УПА форева!
Відповісти
якщо в нас війна,які вибори?спочатку мир в країні,а потім вибори.і народні депутати на передову.чоловіки ,діти вмирають,а народні депутати бізнес захищають свій.чи хотів би хтось замість своєї дитини отримати грошову винагороду? не судіть інших,не знаєте що вас чекає.
Відповісти
так і в тому то і біда..що наша влада далі заграє з людьми, вони зажерлися і живуть в якомусь свому світі але не в україні, україна для них тільки поле бою і збагачення. Правду казав мольфар, що люди нестимуть усе і підтримуватимуть доти доки будуть гроші, а як вони закінчаться то постануть знов і знесуть все, і прийдуть до влади нові молоді люди які ще незнали політики, але до того ще довго, бо аналізуючи його слова..то ми ще напів шляху
Відповісти
Гелетей за 6 (шість) років з палкана став генеральним палканом обслуговуючи тушки недоторканих.З нього міністр оборони, як з мого х..я рульова тяга. І не мішало б помацати всю його "карєру".
Відповісти
Всі хто такі розумні, і тут розказують про те, як треба воювати- калаш в руки- і вперед!!! Знаю таких: звіздять кругом: Украіну треба захищати, хоч з палкою, але треба! І при цьому всьому сидять ці " умніки " в жінок під спідницями, строчать в інеті патріотичні оди! А мені на схід той м'яко кажучи, наплювати! Хай би від'єднали і забули б про них! Живі були б хлопці!
Відповісти
Хай тим хто перейшов на бік Росії оцінку дадуть ті, хто залишився на полі бою. Це буде чесна і справедлива оцінка.
Відповісти
і за кого кладуть головоньки ...
Відповісти
Співвітчизники, давайте без пініки..і істерії...масовим дезертирство не може бути за багатьох причин...не виключно, що дезертири можуть бути...декілька осіб....Я думаю є обставини, про які ми не знаємо...я вірю нашим героям! З параші , як завжди, все перекрутили, їм дуже вигідна дискредитація наших воїнів, адже армія українська зараз тримається на боєвому дусі....і взагалі по всим питанням давайте без істерії, закінчиться війна будемо разом розбиратись!
Відповісти
Кинули солдат на призволяще, правильно зробили, життя найдорожче всього. Ті хто пише за родіну нехай бере автомата і іде захищати, більшість солдат призвали примусово без всякої підготовки, і чого вони мають віддавати своє життя за тих міністрів,генералів, депутатів, які за них забули. Як то кажуть "Родина вас не забудет но и не вспомнит".
Відповісти
а кому потрібні будуть діти вбитих та старі батьки,хто про них згадає?
Відповісти
Останні новини
Міністр оборони прокоментував дезертирство військових 51-ї бригади
27 липень, 2014, 20:46