На Волині - дефіцит скрапленого газу

На Волині - дефіцит скрапленого газу
Населення Ковельського району б’є на сполох – не вистачає скрапленого балонного газу. З 93 населених пунктів тут газифікований 41. Решта – переважно користується привозними балонами зі скрапленим газом.

Більше того, селяни навіть тих населених пунктів, які вже підключилися до газової труби, теж замовляють у «Волиньгазі» балони. Проте не завжди їх отримують, бо ПАТ «Волиньгаз» на спеціалізованому аукціоні придбало лише 105 тонн цього виду палива. І відбулося це ще в кінці січня, - інформує Про Ковель.

Керівництво району, депутати ради вкрай стурбовані, що постачальник у села приїздить нерегулярно, порушуючи затверджені графіки, а головне - привозить значно меншу кількість балонів, ніж було замовлено, тому окремі жителі можуть залишилися без основного джерела для приготування їжі.

«Через недостатнє та нерегулярне постачання скрапленого газу в район, який в основному є сільським, назріває небезпечна соціальна напруга серед населення. Не краща ситуація і в сусідніх районах області, що свідчить про систематичний характер проблеми, яка вже, на жаль, не може вирішуватися на рівні району», - йдеться у зверненні депутатів Ковельської районної ради до Волинської обласної ради та Кабінету Міністрів України щодо забезпечення потреб населення у балонному газі, яке вони одноголосно ухвалили на 37 сесії райради.

Ковельський районний депутатський корпус у цьому документі просить членів Кабінету Міністрів України вжити невідкладних дієвих заходів, спрямованих на належне забезпечення жителів краю скрапленим газом, а депутатів Волинської обласної ради - підтримати дане звернення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
про газ треба забувати...
Відповісти
казав, що гемерика підкине...
Відповісти