Частина сепаратистів та члени їх родин збираються залишити Україну, - Тимчук

Частина сепаратистів та члени їх родин збираються залишити Україну, - Тимчук
Значна кількість бойовиків з числа місцевого населення готується покинути територію України.

Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

За його словами, ситуація в зоні АТО залишається складною.

Після звільнення силами АТО ряду районів в зоні проведення операції, терористи провели кілька контратак з метою повернути втрачені позиції. Найбільш жорсткі контратаки бойовиків зафіксовані в районі Саур-Могили, раніше відбитої українськими силовиками.

"Фіксується активна підготовка терористів до оборони в районі н.п. Первомайськ, Алчевськ, Стаханов. Тут облаштовуються укріпрайони, прибуває техніка й озброєння, проводиться насильницька «мобілізація» серед місцевих жителів.

Є спроби керівництва терористичних угруповань отримати допомогу з Росії не тільки по лінії Міноборони РФ і спецслужб, а й від неурядових формувань. Зокрема, керівництво терористичної організації «ЛНР» очікує прибуття з Росії підсилення від так званого «Всевеликого війська Донського».

Значна кількість бойовиків з числа місцевого населення готується покинути територію України. У районі н.п. Перевальск зафіксовано формування колони з терористами і членами їх сімей, які готуються виїхати до Росії.

У районі н.п. Свердловськ відзначено формування терористами колон військової техніки, які, згідно з розвідданими, будуть відправлені на посилення бойовиків в напрямку н.п. Сніжне і Ровеньки (Луганська обл.).

Терористи виробляють постійні обстріли позицій сил АТО з РСЗВ, мінометів і 155-мм гармат. Вогневі позиції бойовиків зафіксовані в районах н.п. Сніжне, Шахтарськ і Торез.

На звільнених територіях триває діяльність диверсійно-розвідувальних груп бойовиків. У визволених населених пунктах залишається під виглядом мирних жителів значна кількість терористів (особливо складна ситуація - в н.п. Дзержинськ). Також тут залишаються значні запаси зброї та боєприпасів. Українські силовики вживають заходів з виявлення і затримання бойовиків.

Авіація сил АТО здійснила 10 вильотів (з них 4 - армійська авіація). Артилерія сил АТО завдала 5 вогневих ударів по позиціях терористів поза населеними пунктами. Знищено значну кількість живої сили і озброєння бойовиків", - пише Тимчук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
О, Тымчук. Знатный правдивец. Зачот.
Відповісти
Останні новини
Частина сепаратистів та члени їх родин збираються залишити Україну, - Тимчук
29 липень, 2014, 09:45