Волинський Майдан вимагає не мобілізовувати селян

Волинський Майдан вимагає не мобілізовувати селян
У першу чергу для участі в АТО треба мобілізовувати не хлопців з села, які ніколи не тримали в руках зброї, а працівників силових структур та людей, які мають досвід участі у збройних конфліктах, зокрема, воїнів-афганців.

Про це йдеться у заяві Волинської обласної організації «ВО «Майдан», яку поширили у вівторок, 29 липня.

Заява адресована президенту України Петру Порошенку, прем’єр-міністру Арсенію Яценюку та голові Волинської облдержадміністрації Володимиру Гунчику.

У заяві йдеться:

Зважаючи на оголошення чергової хвилі мобілізації в країні, яке стосується і Волинської області, ми, члени ВО «Майдан» вимагаємо:

- заборонити призов мешканців сільської місцевості на період жнив і осінньо-польових робіт;

- у першу чергу для участі в АТО з Волинської області мобілізовувати людей, які служили або служать у структурах МВС, СБУ, податкової міліції, Нацгвардії, ДСНС та Державної прикордонної служби, військових пенсіонерів цих структур, представників приватних охоронних структур, а також інших чоловіків, які мають досвід участі у збройних конфліктах (зокрема, воїнів-афганців);

- всі призовники із Волинської області перед відправленням у зону АТО спочатку мають проходити підготовку на базі батальйонів територіальної оборони і отримати належну екіпіровку. Навчання має тривати достатньо часу для того, щоб бійці отримали належну підготовку для участі в АТО.

- зважаючи на відправлення працівників силових структур із Волинської області у зону АТО, частину функцій із охорони громадського порядку та безпеки руху у області готові взяти на себе активісти організацій ВО «Майдан».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ШЕЛЕПА У ВІЙСЬКОМАТ ВІН РАЗОМ З ГУЗЕМ ЗРОБИЛИ НА ВОЛИНІ БУНТ, А ТЕПЕР НАШІ ЗЕМЛЯКИ МАЮТЬ ЇХАТИ Й ЗАХИЩАТИ ЇХ----ПРОКУРОР Й ВОЕНКОМ--ПОВІСТКИ ГУЗЮ Й ШЕЛЕПУ Й НА ПЕРЕДОВУ НА СХІД
Відповісти
Який такий бунт ? Чому-ж ти їх не зупинив ?
Відповісти
а ти чому тут коменти пишеш?? слабо на схід??
Відповісти
Слід нагадати активістам "Майдану", що на сьогодні середній вік "воїнів-афганців" в межах 45-55 років.
Досвід військовий можливе і залишився, але сучасний військовий - це нові знання, тактика, фізична підготовка і т.п.Можливо було б варто активістам-майданутим показати власним прикладом як боронити Країни, а не ховатися за спинами ветеранів,силовиків? Слабо!?А ставити вимоги сьогодні всі мастаки.
Відповісти
а 20-річні хлопці, або ті що закінчили військову кафедру це "сучасний військовий"?
Відповісти
А чому Гузя не призвали???
Відповісти
коли попередніх мобілізовували, то всі сиділи тихо, і було все одно, коли без засобів захисту та їжі відправили на схід, коли розстріляли під Волновахою, коли виявилось, що хлопці взагалі не учасники АТо і взагалі не там мають бути, теж всім було до люфи! А тепер всі проти мобілізації. А Я ЗА!!!!!!!!!!!!!! Мій 3 місяці під БТР спить на землі і під кулями щохвилини ходить, то тепер хай і ваші відчують цей смак! НОВА МОБІЛІЗАЦІЯ!!!!РОТАЦІЯ!!! Хлопці вже замучились!!! Дайте нових! І ДУЖЕ ДУЖЕ бажано чиновницьких діточок та ментів!!!!!
Відповісти
Ну то забирай додому свого, бо скоро ніхто туди і не піде. Всі проти цієі війни, треба всім виходити, траси перекривати , робити щось. Бо повбивають наших чоловіків, синів, братів як непотріб!
Відповісти
Останні новини
Волинський Майдан вимагає не мобілізовувати селян
29 липень, 2014, 11:34