На Волині виявляють неякісні ліки

На Волині виявляють неякісні ліки
В аптечній мережі Волині, починаючи з 2011 року, не виявлено жодного фальсифікованого лікарського засобу, хоча неякісні трапляються.

Про це розповів виконувач обов’язків начальника Держслужби лікарських засобів у Волинській області Валентин Колотуха, пишуть Відомості.UA за 26 квітня.

«У 2011 році лабораторією з контролю якості лікарських засобів було проведено 1266 аналізів зразків лікарських засобів, із них усього 28 не відповідали вимогам чинного законодавства щодо якості», – зазначив посадовець.

За його словами, з початку цього року провели лабораторні дослідження 198 зразків лікарських препаратів, із них 10 не відповідали вимогам нормативно-аналітичної документації.

Колотуха наголосив, що якщо у людини виникла підозра щодо якості лікарського засобу, то він може звернутися зі скаргою до будь-якого територіального органу Держлікслужби.

«Після отримання такої представники нашої служби вилучають лікарський засіб у тому аптечному закладі, який вказано у скарзі. Підозрілий препарат віддають на експертизу до лабораторії, і його обіг в аптеці тимчасово забороняється. Вартість лабораторного дослідження лікарського засобу громадянин не сплачує. Якщо ж встановлюється його неналежна якість, Держлікслужба забороняє обіг такого препарату та проводить подальшу дослідження», – розповів Валентин Колотуха.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: здоров'я
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині виявляють неякісні ліки
26 квітень, 2012, 10:49