Чоловіків-біженців можуть відправити назад на Схід - воювати

Чоловіків-біженців можуть відправити назад на Схід - воювати
Обласна влада та обласний військкомат займуться питанням призову чоловіків, які тимчасово переїхали з окупованих територій на Волинь, - таку обіцянку дав голова Волинської ОДА Володимир Гунчик народному депутату від Волині Степану Івахіву.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби нардепа Івахіва.

28 липня народний депутат України Степан Івахів провів робочу поїздку у Ковельський район й відвідав чотири сільських ради та поспілкувався з місцевими жителями.

На кожній зустрічі ковельчани порушували багато питань, але одне лунало практично в кожному селі – чому біженці з Донбасу, яких прихистила Волинь, спокійно відпочивають на Шацьких озерах, в той час як наші, волинські хлопці щодня ризикують своїм життям, звільняючи Донбас від бойовиків-найманців?

Чому військовозобов’язані, здорові чоловіки з Донбасу не квапляться брати до рук зброю та захищати власний дім, а ховаються за статусом «біженець»?

Але більше волинян обурює навіть не це. Вони не можуть зрозуміти, як в цих здорових та повних сили «біженців» вистачає совісті говорити, що, мовляв, «це ви, «бандерівці» у всьому винні. Це через вас ми втекли з Донбасу. Але як тільки Росія прийде, знищить всіх «бандерівців», ми повернемося до себе додому».

Завжди добрі та гостинні жителі Полісся не проти, щоб діти та жінки з Донбасу тимчасово отримали прихисток на Волині. Але такої зневаги з боку чоловіків люди терпіти не хочуть, - йдеться у повідомленні прес-служби.

Степан Івахів запевнив ковельчан, що він поділяє їхнє обурення. Нардеп й сам неодноразово був свідком розмов чоловіків призовного віку з Донбасу, які не приховували, що не збираються йти до армії, зневажають Україну й хочуть жити в Росії.

«Хочете в Росію – збирайте валізи, купуйте квиток і до побачення! Але знущатися над країною та людьми, які тебе прихистили, не дозволено нікому!» - коментує Івахів.

«Поки волинські хлопці воюють на сході, чоловіки з Донбасу, які підпадають під мобілізацію, не мають права ховатися від призову та мають бути невідкладно мобілізовані до українського війська. І хай вже військові вирішують, чи можна їм автомат довірити, чи хай вони Донбас відбудовують у «стройбатах», - переконаний народний депутат.

Того ж дня Степан Івахів, виконуючи доручення своїх виборців, порушив питання мобілізації чоловіків з Донбасу через волинські військкомати на зустрічі з новопризначеним головою Волинської ОДА Волині Володимиром Гунчиком.

Гунчик запевнив народного депутата, що обласна влада та обласний військкомат займуться питанням призову чоловіків, які тимчасово переїхали з окупованих територій на Волинь.

Губернатор вже дав розпорядження, щоб відповідні служби надали йому списки всіх військовозобов’язаних біженців з Донбасу.

У свою чергу Степан Івахів запевнив голову волинської ОДА: у разі, якщо виникнуть законодавчі проблеми з процедурою мобілізації осіб, які не прописані на Волині, - нардеп готовий подати необхідний законопроект, який врегулює всі юридичні аспекти такої мобілізації.

"Упевнений, що мені вдасться переконати своїх колег якнайшвидше поставити цей законопроект на голосування й він буде підтриманий більшістю депутатськихголосів", - зазначив Степан Івахів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Або додому відвойовувати свою землю, або ставати працювати за 1.5 тис. грн.!!! А то більшість тільки і чекає щоб західняки воювали, а потім ще й приїхали все повідбудовували! Чи може ми такі багаті та добрі, що иаємо гроші і на армію, і на все інше та ще й не проти покласти голови на сході?
Відповісти
давно пора, потрібно було взагалі їх не приймати, це не біженці, а боягузи, які ховаються за спідницями своїх жінок!
Відповісти
Все правильно. Мужчины должны защищать свой дом! Вот мы и увидим от кого эти переселенцы свой дом защищать будут.
Відповісти
взагалі не розумію навіщо було приймати їх тут як біженців??? Жінки з дітьми, так, то інша справа. А от чому здоровий бугай тікає від громадянського обов'язку в той час як там на сході гинуть наші хлопці? Бігом всіх на передову, а то чекають,що їм відвоюють, відбудують і принесуть на блюдечку.
Відповісти
Це не біженці це тіж сепаратисти, гнати їх всіх звідси в Росію.
Відповісти
Однозначно підтримую!
Відповісти
Поки зареєструє законопроект і поки його поставлять на голосування, пройде невідом скільки часу. А рішення необхідно приймати вже! Чому наші хлопці з Волині мають гинути, доки ці так звані "біженці" будуть тут жити і кричати: "Расея!"? Взагалі, вважаю, що приймати потрібно тільки жінок з дітьми, людей похилого віку та хворих, а всіх решта-в армію!
Відповісти
Слухай-но ти, Донбасс! Якщо "защитников с западной Украины никто не звал", то чому якщо у вас все так прекрасно ви сім"ми тікаєте зі своїх територій??? Це перше. Друге: наші чоловіки не за власним бажанням пішли воювати. Так що сиди,Донбасс і мовчи. Хоча ти мабуть і сам втік і сидиш десь на Західній Україні, пишеш свої "геройські коменти"
Відповісти
А вам чого не седиться вдома. Шо докричалися "Мы Расея!", а тепер чогось ховаєшся в бандерів зі своїм виводком, а в Расею шо слабо... Якби не ви не було б ніякої війни, як Одеса відстояла своє місто, той сидить тепер спокійно
Відповісти
Донбас! Може поговоримо при зустрічі? Давай сьогодні в 18.00 біля Бім Бома. Як тебевпізнати? Я хочу побачити твою рожу.
Відповісти
21234
"Якщо "защитников с западной Украины никто не звал", то чому якщо у вас все так прекрасно ви сім"ми тікаєте зі своїх територій???"
Так именно потому, что защитники с западной Украины
приперлись.
Відповісти
Валізи, квитки, вокзал і: "Встречай меня Россия!" Ніхто нікого не тримає в Україні! Не подобається-вали звідси до Х***ла!
Відповісти
Останні новини
Чоловіків-біженців можуть відправити назад на Схід - воювати
29 липень, 2014, 12:50