Не всі бійці з 51-ої бригади повернулися в Україну, - ЗМІ

Не всі бійці з 51-ої бригади повернулися в Україну, - ЗМІ
36 бійців, які вимушено відійшли на територію Росії, вже повернулися в Україну.

Кілька військовослужбовців із 51-ї окремої механізованої бригади досі у полоні, - про це пише журналістка порталу Нововолинськ Діловий Наталія Камишнікова.

За словами Камишнікової, більшість із бійців, яким вдалося визволитися з полону, перебувають зараз у військовій частині під Запоріжжям. Після допиту і перевірок, які їм влаштували в Ростовській області працівники ФСБ, за українських вояків ревно взялися наші спецслужби.

Як пише журналістка, родинам військовослужбовців телефонують працівники СБУ — розпитують, що їм відомо.

Родичі обурюються: "Коли хлопці стояли у тому страшному казані майже два тижні під зливою "градів", а ми були у відчаї, ніхто з командування і влади нам не телефонував, ніхто ними не цікавився, а зараз ач як заворушились!"

Їй вдалося дізнатися, що власне у військову частину під Запоріжжям "на перевірку" потрапило чи то 23, чи то 26 "оточенців". Де інші — хлопці не знають.

Нововолинськ Діловий інформує, що серед тих, хто вимушено склав зброю, були хлопці з Володимира-Волинськог, Локачинського району зокрема, один із села Маньків), а також із міста Нововолинськ та сусіднього селища Жовтневого.

Камишнікова, посилаючись на слова бійця з Нововолинська, пише, що солдати 51-ої окремої механізованої бригади намагалися вирватись і вивезти вантажівкою поранених, та на них у засідці вже чатували бойовики.

Аби не ризикувати життям поранених товаришів, хлопці мусили скласти зброю. Далі їх кудись завезли, протримали під вартою, але дали поїсти і помитись, а потім перевели до Росії.

Використавши цю подію для пропаганди, російська влада вже за добу відпустила українських військовослужбовців.

Російські ЗМІ тріумфально повідомяли, що "українські солдати не хочуть воювати зі своїм народом".

Нагадаємо, що журналіст телеканалу «Інтер» Роман Бочкала виклав зовсім іншу версію розвитку подій. Мовляв до вояків 51-ої окремої механізованої бригади прийшли бойовики з Росії. Посадили всіх наших в КАМАЗи і відвезли в свій польовий табір, а потім доправили у Росію.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Не всі бійці з 51-ої бригади повернулися в Україну, - ЗМІ
29 липень, 2014, 15:06