За бійців 51-ої бригади взялася прокуратура

За бійців 51-ої бригади взялася прокуратура
Стало відомо, що 41 український військовий з 51-ї механізованої бригади нині перебуває у Запоріжжі. Минулої п’ятниці вони перейшли кордон і потрапили на територію Росії.

В обласному військовому комісаріаті підтверджують цю інформацію. Однак не уточнюють, як саме бійці потрапили до Росії і як повернулися в Україну, - інформує УНІАН.

У неділю міністерство оборони України оголосило про службове розслідування у зв'язку з повідомленнями, що група військовослужбовців наприкінці минулого тижня перейшла кордон у бік РФ.

Про результати розслідування мали протягом доби повідомити президентові Петру Порошенку.

У прес-службі міністерства не змогли сказати, чим закінчилося це розслідування і чи триває воно досі.

До Запоріжжя також своїм ходом прибули 21 службовець з 24-ї механізованої бригади (місто Яворів, Львівщина), які кажуть, що їхній командир покинув їх на полі бою, вказавши напрямок на Запоріжжя.

Як розповів у Запоріжжі журналістам Михайло Логвинов, заступник обласного військового комісара, бійці, яких тривалий час обстрілювали "Градами", вийшли в Куйбишевському районі без патронів і харчів. Серед них багато контужених.

Їх доправили на територію 55-ї окремої артилерійської бригади – туди, ж де перебувають і солдати, що повернулися з Росії.

За словами пана Логвинова, стан бійців психічно тяжкий. З ними працюють кіровоградські психологи, проводить слідчі дії прокуратура.

Заступник військового комісара, пославшись на таємницю слідства, не розповів, як і чому українські військові опинилися в Росії і потім повернулися в Україну.

За його словами, не дивлячись на те, що з ними працює дніпропетровська військова прокуратура, ці люди не вважаються затриманими і не перебувають під охороною.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
За бійців 51-ої бригади взялася прокуратура
29 липень, 2014, 17:37