Податківці не дали волинським бізнесменам «приховати» 100 мільйонів гривень

Податківці не дали волинським бізнесменам «приховати» 100 мільйонів гривень
За використання схем мінімізації та спроби ухилитися від сплати податків волинському бізнесу донараховали понад 100 мільйонів гривень платежів.

Про це повідомляють у прес-службі ГУ Міндоходів на Волині.

Ця сума узгоджена з платниками податків, тобто представники бізнесу погодилися - донарахування небезпідставні, - стверджують податківці.

«На жаль, нам доводиться констатувати, що місцевий бізнес, а точніше окремі його представники, й сьогодні вдаються до схем мінімізації. Хочу особливо наголосити: ці схеми мінімізації та спроби ухилення від сплати податків нами зафіксовано не за минулі роки, а вже з початку 2014 року», - підкреслив відзначив очільник управління Віталій Чуй.

За його словами, деякі суб’єкти господарювання, не зважаючи на складну ситуацію в державі, і надалі продовжують практику мінімізації платежів до бюджету.

Як приклад, очільник ГУ Міндоходів в області навів виявлені факти завищення податкового кредиту на 8,4 мільйона гривень однією з луцьких фірм та майже на 1 мільйон гривень ковельським підприємством.

Окрім того, як зазначив Віталій Чуй, на Волині продовжують практику ввезення автомобілів від неіснуючих закордонних фірм.

Зокрема, на підставі інформації від Чеської республіки про відсутність фірми - постачальника одній із луцьких фірм вже цього року донарахували майже 65 мільйонів гривень платежів.

«Ми не хочемо і не будемо зловживати перевірками, ми не прагнемо кримінального переслідування, наше завдання - разом з громадськістю знайти такі важелі громадського контролю та впливу на платників податків, які б дозволили у вкрай тяжкий час забезпечити бюджети всіх рівнів коштами», - пообіцяв Чуй.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: податки
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.