США введуть війська в Україну в разі нападу Росії

США введуть війська в Україну в разі нападу Росії
Сенат Сполучених Штатів прийняв у цілому законопроект № 2277, котрий передбачає надання Україні статусу американського союзника поза межами НАТО. Подібний статус передбачає можливість надання прямої військової допомоги союзнику з боку Вашингтона у випадку, якщо на територію першого вторгнуться війська третьої країни.

Разом із Україною, подібного статусу домоглися ще дві пострадянські республіки – Молдова та Грузія.

Про цю новину повідомляє «Преса України».

Крім того, прийнятий законопроект формалізує і чітко регулює відношення федеральних органів влади США до питання анексії Криму Російською федерацією. Зокрема, всім американським владним інститутам категорично заборонено визнавати суверенітет РФ над українським півостровом та тим чи іншим чином надавати підтримку його незаконній анексії.

В законопроекті №2277 також передбачено доручити Держсекретарю США всебічно сприяти розвитку громадянських організацій, демократичних інститутів, неурядових організацій держав, які свого часу входили до складу СРСР. Здійснити заходи щодо пожвавлення та подальшого розвитку культурного та освітнього обміну.

Нагадаємо, що напередодні даний закон пройшов затвердження Конгресу США і був направлений в Сенат для остаточного затвердження. Вже повідомлялося, що у Сенаті склалося стійке проукраїнське лобі і затримок з прийняттям закону справедливо не очікувалося.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якби ж то була правда.
Відповісти
Видаєте бажане за достовірне
Відповісти