Уряд має шукати й інші шляхи наповнення бюджету, - УДАР*

Уряд має шукати й інші шляхи наповнення бюджету, - УДАР*
Уряд має шукати й інші шляхи наповнення бюджету, уникаючи скорочення фінансування соціальних програм та заробітних плат бюджетників.

Таку заяву оприлюднила прес-служба Волинської обласної організації Політичної партії «УДАР (Український Демократичний Альянс за Реформи)
Віталія Кличка».

Кабмін пропонує скорочення видаткової частини державного бюджету України на 2014 рік, а саме скорочення фінансування соціальних програм та заробітних плат бюджетників.

У партії УДАР чудово розуміють усю складність економічної ситуації в країні у зв’язку із проведенням АТО у Донецькій та Луганській областях.

Грошей в бюджеті не вистачає, і тому дії уряду щодо секвестру бюджету є цілком зрозумілими і, швидше за все, логічними. Проте, уряд, роблячи кроки, які направлені на утиски певних категорій населення, має пояснювати свої дії людям і розробити систему компенсаторів.

Наприклад, знижуючи плату за працю, бюджетникам мають запропонувати збільшення соціальних гарантій (медичне обслуговування, надання адресної допомоги, безкоштовного оздоровлення, надання безкоштовних послуг (дрібний ремонт, пральня, перукарня, надання проїзних квитків, хімчистка) і таке інше.

Уряд спільно з парламентом мають віднайти інші шляхи поповнення державного бюджету.

Зокрема, партія УДАР вважає, що додаткові кошти, які дозволять поповнити бюджет України уникаючи зростання соціальної напруги можна знайти через:
- введення податку на розкіш (прогресивна шкала оподаткування на елітну нерухомість, за перевищення певної межі квадратних метрів, на автомобілі бізнес, комфорт та еліт-класу, за прикраси понад певну визначену суму і т.п.)
- повернення коштів, награбованих представниками «сім’ї Януковича».
- посилення боротьби з «податковими ямами». Не дивлячись на декларацію уряду, податкового та митного відомства ще у березні 2014 року про боротьбу з «податковими ямами», ситуація у цій сфері не змінилася. Бізнес і надалі заявляє про існування конвертаційних центрів, які діють під прикриттям податківців.
- боротьба з виведенням коштів закордон. Основним напрямком у цій сфері мають стати контроль за виведенням коштів через офшорні компанії, трансфертне ціноутворення та інші схеми, зокрема через страхові компанії, благодійні фонди і т.п.

Про більшість озвучених ініціатив партія УДАР, інші демократичні сили та уряд піднімали у своїх програмах, проте ефективних дій у цьому напрямку не було здійснено. Тому Партія УДАР вимагає від уряду підготувати відповідні пропозиції щодо поповнення державного бюджету України.

Такого роду ініціативи не викликатимуть соціальної напруги серед населення, особливо серед найменш захищених верств, а свідчитимуть про реальні кроки уряду у боротьбі з тіньовою економікою, з незаконним збагаченням та з незаконним виведенням коштів з країни.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.