Учителям підвищать зарплати, студентам – стипендії

Учителям підвищать зарплати, студентам – стипендії
Наступного року заробітна платня українським педагогам буде значно збільшена, а студентські стипендії подекуди за розмірами сягнуть мінімальних зарплат.

Про це повідомив міністр освіти Дмитро Табачник, зазначивши, що дуже важливим питанням є підвищення престижності праці педагогів.

"Без розв'язання цієї проблеми важко говорити про якісний ривок у вітчизняній освіті. За цей рік кілька разів збільшувався посадовий оклад вчителя. Коли ми почали роботу — середній посадовий оклад у середній школі складав 1040 гривень, а середня заробітня плата — 1700 гривень. На сьогоднішній день посадовий оклад по школам становить 1387 грн, а середня заробітна плата чи не 2500 гривень», - розповів міністр.

Також Табачник пообіцяв, що у наступному році зарплатня для педагогів буде зростати.

«На наступний рік ми передбачаємо 4 етапи підвищення. Давайте дочекаємося державного бюджету, але це буде достатньо значне підвищення», - наголосив він.

На уточнююче запитання — наскільки значне буде підвищення, міністр відповів: «Достатньо значне — це таке, яке затверджується законом України про державний бюджет на 2012 рік. Цифри поки не затверджено, тому коментувати, на мій погляд, їх завчасно».

Також міністр повідомив що відповідно буде зростати і стипендія.

«Якщо буде прийнято закон України Про вищу освіту, то стипендія зросте дуже значно, тому що вона буде вперше прив'язана до прожиткового мінімуму. Розмір стипендії після ухвалення цього закону буде дорівнювати рівню прожиткового мінімуму», - запевнив Табачник.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Джерело: Gazeta.ua
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Учителям підвищать зарплати, студентам – стипендії
16 грудень, 2011, 14:56