Волинські аграрії багатіють за рахунок нелегальних працівників, - податкова

Волинські аграрії багатіють за рахунок нелегальних працівників, - податкова
У майже півсотні досить успішних аграрних підприємств Волині офіційно працевлаштовані в середньому не більше 2 найманих працівників.

Про це повідомляють у прес-службі головного управління Міндоходів у Волинській області.

Тим часом, задекларовані доходи цих 49 фермерських господарств та сільськогосподарських підприємств за минулий рік перевищили 8 мільйонів гривень, - відзначив в.о. начальника ГУ відомства в області Віталій Чуй.

«Такий вражаючий ефект від господарської діяльності став можливим завдяки лише 85 найманим працівникам, - про це нам прозвітувалися роботодавці. При цьому, у більшості випадків наймані працівники або не отримували платні за свою роботу, або її розмір - менше мінімального», - додав Чуй.

Як свідчить аналітика Міндоходів, недотримання гарантій в оплаті праці – звична практика у чималій кількості комерційних структур Волині. Зокрема, у 34 прибуткових підприємствах Волині оплата праці – на рівні мінімального, а то й нижче законодавчо визначеного.

Відповідно до поданої звітності, на одному з волинських підприємств, що здійснює торгівлю автомобілями, середня заробітна плата працівників 498 гривень, натомість 495 гривень зарплати отримує працівник комерційної структури сфери оптової торгівлі м’ясом та м’ясопродуктами. Підприємство, що займається оптовою торгівлею хімічних продуктів, виплачує в середньому 629 гривень заробітної плати.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: податки
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинські аграрії багатіють за рахунок нелегальних працівників, - податкова
30 липень, 2014, 15:58