Волинянам розповіли, як спрощено оформити газифікацію

Волинянам розповіли, як спрощено оформити газифікацію
У ПАТ «Волиньгаз» уже рік працює «Єдине вікно», де споживачі можуть оформити документи на газифікацію централізовано та досить швидко.

Про це повідомляю у прес-службі «Волиньгазу».

Єдине вікно робіт та послуг діє в кожному районному управлінні газового господарства ПАТ «Волиньгаз» з літа 2013 року.

Відділ створений водночас зі вступом у дію спрощеного порядку приєднання до газових мереж. Запроваження послуг стандартного і нестандартного приєднання скоротило час виконання робіт.

Стандартне приєднання передбачає 3-місячний строк підключення споживачів до газопостачання, а його вартість визначена державою і підрядчик не може її змінити.

За рік роботи «Єдиного вікна» послугою стандартного приєднання скористалися понад 300 замовників, які переважно є побутовими споживачами газу, а нестандартного – близько півсотні, найчастіше юридичні особи.

«Завдання «Єдиного вікна» – забезпечити замовнику швидку і комфортну газифікацію. Тепер написати заяву та подати пакет документів, підписати договір і оплатити послугу можна в одному місці. За решту процесів відповідають наші працівники, а споживачі не мусять стояти у чергах», - розповідає голова правління ПАТ «Волиньгаз» Мирослав Коротя.

У новому відділі можна оформити не тільки послугу приєднання, а й подати заяву на встановлення лічильника газу, додаткове підключення газових приладів, узгодити проект на газифікацію, відновити втрачені документи тощо. Зараз підприємство працює над вдосконаленням роботи Єдиного вікна, зокрема, і можливістю роботи з клієнтами через мережу Інтернет.

Довідка
Послуги стандартне і нестандартне приєднання введені 2013 року відповідно до ЗУ «Про внесення змін до деяких законів України щодо плати за приєднання до мереж суб'єктів природних монополій» та повністю регламентується і контролюється Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики (НКРЕ).

Стандартне приєднання виконується, якщо потужність об’єкту газоспоживання не перевищує 16 куб. м газу на годину і відстань від точки забезпечення потужності до точки приєднання не перевищує 10 метрів у міській та 25 метрів у сільській місцевостях.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дійсно добре зробили нам прийшлось в Ковелі це робити - за годину справились
Відповісти
Останні новини
Волинянам розповіли, як спрощено оформити газифікацію
30 липень, 2014, 16:21