Скільки волинян назвали себе «небідними» людьми

Скільки волинян назвали себе «небідними» людьми
За даними соціологічного опитування щодо самооцінки населенням рівня своїх доходів та економічних очікувань на майбутнє, три з кожних п’яти домогосподарств Волині віднесли себе до бідних, п’ять з кожних тринадцятидо небідних, але ще не представників середнього класу. До заможних не віднесло себе жодне домогосподарство (як і в цілому в Україні).

Опитування провели органи державної статистики, - повідомляють на сайті Головного управління статистики у Волинській області.

Також, щоб не відчувати себе бідними, кожне четверте-п’яте домогосподарство Волинської області вважає, що грошовий дохід повинен становити від 2700 гривень до 3100 гривень на одну особу в місяць, кожне шосте – понад 5100 гривень.

За умови значного збільшення доходів більше половини респондентів спрямували б додаткові кошти, в першу чергу, на поліпшення житлових умов або на відпочинок, майже 40% - на лікування, кожне третє – на побутову техніку або на накопичення, кожне четверте - на освіту.

Розподіл домогосподарств за очікуваннями щодо змін їх економічного становища засвідчив, що три чверті домогосподарств вважають, що їх матеріальний стан не зміниться, однак кожне дев’яте домогосподарство сподівається на покращання існуючого становища.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Можна дiзнатися у вчених людей: скiльки людей в домогосподарствi? Чи родина i домогосподарство одне й теж? Скiльки вiдсоткiв вважають себе бiдними, не бiдими i не середнiми? Ким вважають себе iншi? Скiльки вiдсоткiв вiд загальноi кiлькостi становить четверте-п'яте домогосподарство? I на останок, в якому вузi вченi, що робили опитування, отримали освiту?
Відповісти
Відчуваю, що попереднє питання з ІСН. Просимо більш детальний звіт по дослідженню!
Відповісти