«ВКонтакте» та «Одноклассники» втрачають користувачів з України

«ВКонтакте» та «Одноклассники» втрачають користувачів з України
Російські соціальні мережі втрачають популярність в Україні.

Згідно з даними лічильника StatCounter, ще в липні 2013 року 37% сторінок, переглянутих українськими користувачами соцмереж, доводилося на сервіс "ВКонтакте", - пише Еспресо.TV з посиланням на "Капитал".

Зараз її частка знизилася до 21,9%. Менш активними стали і українські користувачі "Одноклассников". Влітку минулого року на них припало 10%, переглянуто в соцмережах сторінок, а зараз - 3,6%. Це найнижчий показник за рік.

Одночасно за півроку зросла активність громадян України в американських соціальних мережах. Частка Facebook, згідно з цим же лічильнику, збільшилася з 29% до 41,5%, Twitter - c 7% до 14%.

Обсяг аудиторії поки дозволяє "ВКонтакте" залишатися найбільшої соцмережею в Україні.

"Ніяких негативних тенденцій в Україні немає. Є лише традиційний сезонний спад, характерний чи не для всіх інтернет-ресурсів", - повідомив прес-секретар мережі "ВКонтакте" Владислав Леготкін.

При цьому Леготкін надав дані, що з січня кількість унікальних відвідувачів "ВКонтакте" з материкової частини України знизилася на 17%, або майже на 2 млн. У Криму вона залишається стабільною - близько 500 тис. користувачів "ВКонтакте".

В "Одноклассниках" зараз "сидять" понад 5 млн українців. За даними дослідницької компанії Gemius, з початку року соцмережа втратила 170 тис. громадян України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: соцмережі
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«ВКонтакте» та «Одноклассники» втрачають користувачів з України
30 липень, 2014, 20:55