У Волиньраді попросили розібратися із прокурорами, які «переслідували» самооборонівців

У Волиньраді попросили розібратися із прокурорами, які «переслідували» самооборонівців
Депутати Волинської облради підтримали рішення щодо перевірки "антимайданівських" прокурорів і міліціонерів

Таке рішення ухвалили під час сесії ради у четвер, 31 липня.

Йдеться про людей, які у лютому 2014 року прийняли рішення розпочати кримінальне провадження за фактом створення "непередбаченого законом воєнізованого формування" (сотні самооборони Майдану Волинська Січ, загону народної самооборони як органу муніципальної дружини Волинської обласної Народної Ради).

Нагадаємо, у січні 2014 року прокуратура та обласне управління міліції зайнялися загоном народної самооборони, бо вважала його незаконним воєнізованим формуванням.

Депутат облради Сергій Слабенко відзначив, що таким чином прокуратура області і управління МВС долучилися до "репресій" проти революціонерів.

Слабенко нагадав, що "присутні на зборах 40 депутатів ухвалили 25.01.2014 року рішення про утворення Волинської обласної Народної Ради, та президія Волинської обласної Народної Ради утворила виконавчий комітет Народної Ради на Волині, а також схвалила рішення про формування Загону народної самооборони як органу муніципальної дружини обласної Ради".

Тому він вважає, що "пересідування" самооброніців прокураторою та міліцією було "безпідставним".

Він уточнив, що організаторів Волинської Січі звинуватили за фактом створення невстановленими особами непередбаченого законом воєнізованого формування (правопорушення за ч. 1 ст. 260 КК України).

У підсумку депутати вирішили рекомендувати прокурору Волинської області та начальнику управління МВС у Волинській області "розібратися" із тими, хто намагався покарати революціонерів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
паску гризти!!!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
Всі прокурори та міліціонери, "яких треба перевірити" вже отримали підвищення та кращі посади в Генеральній прокуратурі та міліції Києва!!! Система не міняється!!!!!!!!!!!!!

Відповісти
Останні новини
У Волиньраді попросили розібратися із прокурорами, які «переслідували» самооборонівців
31 липень, 2014, 12:08