Волинські депутати попросили Кабмін врятувати від можливого «потопу»

Волинські депутати попросили Кабмін врятувати від можливого «потопу»
Депутати Волинської облради вирішили направити звернення до Кабінету Міністрів України щодо невідкладного ремонту Хрінницього водосховища.

Про це йшлося під час засідання сесії ради у четвер, 31 липня.

Перший заступник голови Волинської облради Олександр Пирожик відзначив, що підтримати звернення особисто просив голова Рівненської облради, бо у сусідній області ухвалили аналогічне рішення.

Наводимо текст звернення:

«Ми, депутати Волинської обласної ради, глибоко стурбовані станом водного об’єкта загальнодержавного значення – Хрінницького водосховища, розташованого на території Демидівського району Рівненської області та Горохівського району Волинської області.

Гідровузол цього водосховища є потенційно небезпечним об’єктом та у разі прориву загрожує затопленням значних територій, в тому числі місту Луцьку.

Необхідність термінового проведення ремонту гідротехнічних споруд Хрінницького водосховища встановила комісія у складі компетентних керівників територіальних управлінь Рівненської та Волинської областей у 2010 році (копія акту додається).

На сьогодні проведено підводне обстеження бичків водозливної греблі гідровузла, під час якого виявлено свищі, тріщини, часткове руйнування бетону та оголення арматури.

У 2012 році приватним підприємством «Науково-впроваджувальна фірма «Вестар» виготовлено проектно-кошторисну документацію на реконструкцію споруди гідровузла та шлюзів греблі Хрінницького водосховища загальною сумою 2522,267 тисяч гривень, у тому числі перша черга становить 1592,37 тис. грн. та друга черга – 929,897 тис. грн. (зведений кошторис додається).

Станом на 01.10.2013 року ця проектно-кошторисна документація пройшла комплексну перевірку в органах «Укрдержбудекспертизи».

Враховуючи вищевикладене, у зв’язку з відсутністю необхідної суми коштів в обласному природоохоронному фонді, просимо Вашого сприяння у виділенні в 2014 році коштів на ремонт гідроспоруд та шлюзів греблі Хрінницького водосховища з державного бюджету».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинські депутати попросили Кабмін врятувати від можливого «потопу»
31 липень, 2014, 12:11