На Волині дикі кабани нищать городи

На Волині дикі кабани нищать городи
Нашестя диких кабанів на городи - актуальна проблема для багатьох волинських сіл.

Селяни розлючені, адже через цих тварин втрачають урожай і зернових, і картоплі, - пише Волинь-нова.

"Потрави повторюються щороку, та останні три-чотири — це постійні проблеми. Сіємо-садимо, щоб восени зібрати врожай. А після візиту кабанів людина прийшла, розвела руками — і сльози градом", — розповідає голова Великоглушанської сільської ради Любешівського району Микола Фурдик.

Земельні паї розташовані поблизу Любешівського лісомисливського господарства.

У попередні роки лісівники завозили в ліс і розсипали кукурудзу, щоб відманити кабанів від полів. Річ у тому, що на території сільради маємо угіддя Національного природного парку «Прип’ять — Стохід», який не дозволяє їх відстрілювати. Тому в лісгоспі кажуть, що немає сенсу завозити кукурудзу.

Фурдик каже, що селяни сердиті й розлючені, адже втрачають урожай і зернових, і картоплі. Не раз зверталися до різних органів влади, писали й колективну скаргу до голови Любешівської райради.

На сесії районні депутати ухвалили рішення апелювати до обласної влади, щоб допомогла розв'язати ситуацію з потравою посівів дикими тваринами. Обласні депутати, може, і звернули б увагу на цю проблему, та, на жаль, чимало з них віддають перевагу буфету, а не роботі в залі.

Але якби кабани зазіхнули не на селянські городи, а на дизайнерські ландшафти біля приміських вілл, то, без сумніву, питання компенсації вмить би вирішили.





Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині дикі кабани нищать городи
31 липень, 2014, 12:38