Протести на Волині частково зумовлені російською пропагандою, - ОДА

Протести на Волині частково зумовлені російською пропагандою, - ОДА
Перекриття доріг родичами військових на Волині відбувається «під копірку». Однією з причин цього є вплив російської пропаганди на жителів сіл Полісся.

Про це розповів глава Волинської ОДА Володимир Гунчик, виступаючи перед депутатами облради у четвер, 31 липня.

Нагадаємо, на Волині родичі військовослужбовців перекривали дороги у Ратному, Голобах та біля села Римачі на шляху із Любомля до пропускного пункту "Ягодин" .

За словами Гунчика, 50% вимог мітингувальників дійсно обгрунтовані та зумовлені недопрацюваннями місцевої влади і військкоматів, але є і штучні, створені пропагандою сусідньої держави.

Так, на півночі Волині недостатньо впроваджено мовлення українського телебачення та облаштувано комунікації. А оскільки у деяких селах багато чоловіків працюють в Росії, то звідти дзвонять додому та під впливом російської пропаганди «налаштовують» волинян проти України.

«Є такі села, де 70 - 8о% працездатних чоловіків працюють у Росії, в них кожен день іде пропагандистський штурм, а тоді вони дзвонять та налаштовують односельчан», - відзначив він.

Гунчик попередив працівників військкоматів на Волині, щоб не «видьоргували» селян, коли ті займаються збором урожаю.

Також голова ОДА закликав відповідальних осіб подбати про краще забезпечення і ротацію бійців.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
це що так треба наїстися, щоб таку дурню молоти. А те, що гинуть молоді хлопці, це також під впливом Росії.. Та це п----
Відповісти
Що воно меле?? Дорвалось до влади а причинно-наслідкові звязки установити не може!!! Бред!! Та тут кожен волинянин москаля голими руками розірве!! Питання в тому, що влад добрехалося і накралася так, що людям урвався терпець!!!
1) Вийшли б і сказали:"Люди біда в державі, війна, треба йти захищати, встанно всі, і ми разом з вами, і діти наші, і всі будемо разом"
Та ні, вони свої ж*пи поховали, а з людей сміються! То треб 10 інститутів закінчити, щоб це зрозуміти!
2) Діти воюють по 3 місяці, а можновладці, то на курортах, то на лікарняному, то ще десь! Що кожен з них конкретно зробив?? НІЧОГО!!!
3) І останнє, нафіга тут всіх оббріхувати, а себе героем виставляти?? Чиновники!!! Треба працювати з людьми і для людей!!! Може вже хватить на свій карман?????? Скільки можна?? Може хватить!!!!
Редакція висвітлює все однобоко, де думка громадськості, де діалог з людьми?? ви так нічого і не навчилися!!! шкода, дивіться не поплатітся дорогою ціною...
Відповісти
Яка російська пропаганда на Волині? Смішно. Той Гунчик зовсім "оху.в". Чоловіки просто виїжають на заробітки в расєю:1) щоб заробити гроші, бо роботи в селі немає;
2)щоб від мобілізації відкосити, але ж ніяка не пропаганда. Якщо нічого не знає, то краще промовчати.
Відповісти
Чого мають гинути хлопці визволяючи тих ди**лів які так хотіли в рашу, а тепер за них воюй. Призвіть всіх з тих областей і нехай вони за свою землю воюють. Чого за них повинні вмирати. Чим вони такі дорогі, що їм потрібно створювати всі умови для прожиття. Вони повинні бути на передовій!
Відповісти
ви що пишете козли мудаки??????
у нас люди живуть як сир в маслі а він меле гу...ню ні це просто немає слів а там де в селі 10 будинків то хто винен? НАРОД? ви скоти до цього допустили.....
Відповісти
Та у нас хата буде розвалюватись в бубульки, але вона на останню пенсію купляє супутник....щоб подивитися ТВ....
Відповісти
На палю Гунчика за такі слова і в центр міста,щоб боялися таке молоти. Який у нас вплив? Люди від безвиході протестують!
Відповісти
ця пропаганда здійснюєтьця церез московських"попів" нехай Господь мене пробачить.і телебачення також дійсно є,але менший відсоток...Лучанам для відому,в прикордоних районах,і зокрема Ратнівький,Ковельський,Любомильський дійсно по ТВ йде половина передач російських..Може на Волині незнають скільки людей зі свіх куточків України віддає своє життя за неньку..та ні, знає, і бачить,але всі зцепивши зуби ідуть до кінця..а ми плачемось в сорочку.Може вже досить!!!...
І чому ж, Ви Українці, свою Батьківщину не любите!!!?? Жалієтесь що погано, то йдіть в Росію - там всіх чекають!!Донбас,розкаже, які там зараз переваги...
Вам свім не потрібна така Україна!!??...Ну звісно в Африці племена живуть краще!!??...Щоб завтра Україна нам могла гарантувати безпеку,сьогодні їй самій потрібна допомога...Давайте, разом допоможемо Батьківщині, хто чим може:хтось-силою,хтось-їжею,хтось-духом до перемоги.Ми сміємося з москалів,та подивіиться на них патріотизм,вони йдуть на війну за "Святую Русь" і вірять, що поспупають по совісті.Давайте і ми кожен в себе в оселі зробить"острівець" патріотизму і разом допоможемо Батьківщині.
Відповісти
Досить чужими руками жар загрібати!!! Хочете воюати- вперед, а не по клавішах стукати! Наша земля тут, а не в. Донецьку!!! І гинути за Донбас це бред!!! А хто хоче, то вперед!! Не путайте той з пальцем. Там не хотіли Украіни, і зараз не хочуть.
Відповісти
гунчик. тебе БОГ накаже,за ту брехню. яку ти мелеш!!!!пройдисвіт!!!!!
Відповісти
я чужими руками перемоги не хочу і не домиваюсь.Бійці гинуть не за Донбас, а за Батьківщину.З такою риторикою,що наша земля тут,і сусіда можна вважати ворогом.А ви що не розумієте, що питання москалів не в донбасі,сам він їм ніколи непотрібен був і не буде.Їм потрібно вся Україна.Війна на Донбасі і її треба там зупинити,війни на Волині непотрібно як і скрізь.А Україна це 25 областей, а не від Луцька до Тернополя.Хочу, та в добровольці не беруть - за станом здоровя,а мобілізація для тих хто служив,я також не служив,за станом здоровя
Відповісти
Останні новини
Протести на Волині частково зумовлені російською пропагандою, - ОДА
31 липень, 2014, 13:01