«Європейські ініціативи» Луцька визнали кращими в області

«Європейські ініціативи» Луцька визнали кращими в області
Проект виконавчого комітету Луцької міської ради «Луцька агломерація – співпраця і розвиток місцевих громад прилеглих територій» визнано переможцем Волинського обласного конкурсу місцевих ініціатив.

Цей проект є реакцією на політику Європейського Союзу, що визначає стратегію соціально-економічного розвитку євроспільноти на період до 2020 року. Стратегічний документ «Європа 2020», прийнятий Європейською Радою навесні 2010 р., надає особливої ролі міським агломераціям, - повідомляють у Луцькій міській раді.

Європейський Союз визнає місто найбільш важливим центром економічного розвитку в регіоні та підкреслює важливість великих міст, які будуть у змозі побудувати функціональний зв'язок з навколишніми територіями, що відобразиться у створенні міської агломерації.

Луцьк є найбільшим містом Волинської області та центральним містом для Луцького, Ківерцівського, Рожищенського районів, які стануть основою для створення Луцької агломерації.

Керівники міста Луцьк, Луцького, Ківерцівського, Рожищенського районів погодилися, що необхідно спільно створити та розбудовувати агломерацію, що фактично являє собою адміністративну агломерацію зазначених територій.

Процес створення та розробки концепції агломерації вимагає підготовки персоналу, майбутніх бенефіціарів та учасників метрополії, чим і займатиметься проект.

Загальна вартість заходів проекту становить 24 130,00 грн., з них кошти фонду Конкурсу – 18 880,00 грн.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Європейські ініціативи» Луцька визнали кращими в області
31 липень, 2014, 14:51