У Польщі закрили справу проти волинянина, який перевозив через кордон амуніцію

У Польщі закрили справу проти волинянина, який перевозив через кордон амуніцію
Польська прокуратура закрила справу проти 54-річного волинянина, жителя Нововолинська Олега Іванова, який у червні намагався перевезти з Польщі до України близько 550 касок і десяток бронежилетів для українських військових.

Про це повідомив прес-секретар польського фонду "Відкритий діалог" Томаш Чувара, який надавав активісту юридичну підтримку, - інформує Тиждень.

"Прокуратура закрила справу щодо Олега, беручи до уваги незначну громадську шкоду його дій", – повідомив Чувара.

Як відомо, Іванова звинувачували у спробі незаконно перевезти через кордон товари військового призначення. Зокрема, військові каски вилучили, оскільки український активіст не отримав необхідного дозволу на їх перевезення, як того вимагає польське законодавство.

Згадану інформацію підтвердила координатор міжнародних проектів фонду Наталя Панченко. Вона зазначила, що попри закриття справи засоби захисту, що мали надійти в зону АТО, не віддали.

"Олег перевозив 551 каску. З них 445 одиниць (тих, що були вживані) віддали власникові, але більше сотні досі лишається під арештом. Наш адвокат сьогодні (31 липня – ред.) поїхав до прокуратури просити про зняття арешту з решти касок", – повідомила Панченко.

За її словами, 4 серпня відбудеться суд над ще одним українським волонтером – Романом Кушніром, який намагався перевезти в Україну 42 бронежилети. Конфісковане у нього спорядження також залишається під арештом. Кушніру, згідно зі звинуваченнями польської прокуратури, загрожує до 10 років позбавлення волі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Польщі закрили справу проти волинянина, який перевозив через кордон амуніцію
31 липень, 2014, 15:31