«Жеребцям» зі Сходу не потрібно давати притулок на Заході» , - українська письменниця

«Жеребцям» зі Сходу не потрібно давати притулок на Заході» , - українська письменниця
Чоловіків зі Сходу, які досягли мобілізаційного віку, не потрібно поселяти на Заході, - вважає відома українська письменниця Марія Матіос

"Оголосіть мені анафему чи звинуватьте у радикалізмі, але після того, як приїжджі проросійські молодики на Волині побили кастетами одного з найталановитіших українських письменників - Володимира Лиса, я би найтвердішим способом заборонила будь-кому із чоловіків мобілізаційного віку зі сходу давати притулок.

Інвалідам, жінкам, дітям, людям похилого віку - навіть без розмов. Але не 30-річним жеребцям на Лексусах і Мерседесах із донецькими і луганським номерами, які наводнили Україну від Києва до Ужгорода, в надії на жалісливі серця українців, у розрахунках ще й на дармове житло і своє байдикування.

Пора речі називати своїми словами: свій дім повинні захищати чоловіки. У себе вдома. А ми їм допомагатимемо. У тому числі силами АТО. І ми зобов'язані допомагати тим, хто справді потребує допомоги, а не тим дармоїдам, хто обзиває лохами-западенцями своїх рятівників, та ще й може надавати стусанів за наше добро, вивішуючи російські прапори у дворах господарів, які дали їм прихисток.

Майдан і війна поставили дуже чіткі маркери на людях і їхніх вчинках. І на моїй свідомості також. Бо весь цей час мене переслідує солений смак крові поранених на Майдані, і теперішні жахливі воєнні рани наших хлопчиків", - заявила Матіос.

Нагадаємо, що на Волині проросійські молодики побили кастетом відомого волинського письменника Володимира Лиса.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 18
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В нашому невеликому місті багато неприємних чужих облич. Це дуже помітно для тих людей, характер роботи яких змушує щоденно бути в місті і мати справу з людьми. Ведуть себе брутально, "по-східному". Ось фрагмент розмови, яку я почув, зайшовши на територію Центрального ринку: "Что за дурной город і дурниє люді? Каво чево нє спросі, нікто нічего нє знаєт! Чтоб оні подохлі і сгорєлі со своїм городом!". Запитую, звідкіля пані? "Переселєнка с восточной...", - відповіла. Хотів заговорити - не дається (жінка 32-35 років). Брутальна, зухвала, вульгарно нафарбована (ніби рудою глиною, якою моя покійна бабуся на свято підводила підвалини хати), а про якусь культуру - то й говорити зайве. "Поспілкувався" і ніби в щось вступив.
Відповісти
Лис, Матіос, ЗМІ...давайте цю тему ширше та глибше розкривайте! Ми ж всі тут за соборну Україну, але справжні українці із приємними обличчями і співучою мовою є тільки на Волині!
Відповісти
Давно пора відправити захищати свої землі цих переселенців, а не кормити і одівати їх за дурно.
Відповісти
Давно настав час чоловіків зі сходу не переселяти..проте воювати їм не можна давати,бо вони ніколи не змінять свого відношення до Західної,Центральної чи Південої частини Україні.Це потенційні зрадники Батьківщини, які вже показали що за вчинки вони не готові відповідати,бо голосувати то бігали всі в ДНР та ЛНР а вот радіти життю,яке отримали в результаті свого вибору чомусь не дуже хочуть!!!
Відповісти
Мене 02.08. призивають до війська.Я виріс на Півдні,а останні 10 років провів у Дрнецьку.що я скажу_далеко не всі там махали трикольоровими ганчірками і кричали "Расєя",але я можу бути впевненим тільки в своїх добрих знайомих,а більшости цих покидьків я НЕДОВІРЯЮ і давати їм зброю я б не радив.В мене інша пропозиція-дати їм лопати,а ми заградотрядом за ними станем-І ХАЙ ІДУТЬ ВОЮЮТЬ, а не байдикують і засмічують наші пляжі!
Відповісти
Усіх биків зі сходу до 60 років назад у лугандонію відправити! Поналазило сюди нечисті усякої малограмотної і невихованої...Або вчити їх-добрим словом та важким кулаком.Інакше-ніяк.
Відповісти
Не треба твого примітивного і плоского, як цегла, московського гумору. Цих "бєглих" зразу помітно і ведуть вони себе не вельми приємно. Співуча мова волинян і матюки здичавілих східняків може розрізнити навіть сліпий і глухий. Це - діаметрально різні люди.
Відповісти
То закiнчуй мудро, як i винен справжнiй волинянин: "...i вони не украiнцi!"
Відповісти
троль московський, перекладач в тебе нікудишній. волинянин тобі нічого не винен.
Відповісти
Тодi Оксаночка сонечко повинна бути винною))) щось розхвилювалася iнтелегенцiя))
Відповісти
Якого х... ми повинні з ними жити в одній державі, і за що гинуть наші брати ?
Відповісти
Обнагліли паразіти вообще. Хай в рашку валять свою!!!
Відповісти
Перепардонююсь, але Лис відомий український, а не місцевий волинський письменник. То ви щось трохи не доросли.
Відповісти
точно чого наші хлопці там мають гинути а ті сраки свої на світязі гріти???? ми ж злі бенднровці ...дітей їмо валіть звідси
Відповісти
Гунчики та інші, скільки це бидло ще буде сюди злазитись.Гузь, роби щось,небудь такий як вони!
Відповісти
Що правда то правда, ніколи раніше в Луцьку на вулицях так часто не звучала російська мова, можете хоч захлинутись в благородному гніву, але мені вона ріже слух, так і хочеться заткнути. Не хочу в нашому місті чути той язик.
Відповісти
раз не можешь терпеть, убей себя об стену
Відповісти
Ой!Російське ЧМО сміло пукати???
Відповісти
Останні новини
«Жеребцям» зі Сходу не потрібно давати притулок на Заході» , - українська письменниця
31 липень, 2014, 16:21