В Україні учетверо скоротять кількість контролюючих служб

В Україні учетверо скоротять кількість контролюючих служб
Найближчим часом в Україні хочуть учетверо скоротити кількість різноманітних інспекцій, контролюючих органів та департаментів контролю у міністерствах – із 80 до близько 20.

Про це сьогодні заявив віце-прем'єр-міністр і міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман, - повідомляє ТСН.

"Тиск на бізнес, що сповільнює економічний розвиток і призводить до вимивання коштів з економіки держави, – нам необхідно ліквідувати цей тіньовий сегмент. У чотири рази оптимізуємо кількість інспекцій, чисельність держслужбовців, відповідно зменшиться фінансування", – вважає Гройсман.

Віце-прем'єр оголосив про формування робочої групи з представників органів виконавчої влади, яка вже на початку наступного тижня має сформувати пропозиції щодо переліку тих функцій контролю, які необхідно здійснювати в найважливіших секторальних напрямках.

До слова, витрати держбюджету на утримання різноманітних інспекцій та контролюючих органів складають понад 24 мільярди гривень на рік, у цих структурах працюють тисячі людей.

У той же час за рахунок хабарів щорічно виводиться в тінь, за різними оцінками, майже 100 мільярдів гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а краще з 80 до 5
Відповісти