Волинські бомбосховища не придатні для захисту людей

Волинські бомбосховища не придатні для захисту людей
На території Волині є 348 споруд, призначених для захисту людей, але лише 13 відсотків з них готові для використання у разі небезпеки

Про це йшла мова на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, - повідомляє Волинь Нова.

Начальник відділу організації заходів цивільного захисту управління державної служби з надзвичайних ситуацій в області Костянтин Романчук розповів, що на території Волині є 348 споруд, призначених для захисту людей. Лише 13 відсотків з них готові для використання у випадку небезпеки. Ще 68 — готові частково, а решта, як кажуть, не витримують жодної критики.

За його словами, це не найгірший показник в Україні, але є над чим працювати. Найкраще із завданням справляються у Ковелі, Локачинському, Любомльському, Маневицькому та Шацькому районах. Гірша ситуація — у Ковельському, Рожищенському районах та місті Луцьку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ці довбодятли лише зараз почали займатися цим питанням?
Відповісти
Ні. Під ОДА, наскільки мені відомо, бомбосховище почали робити ще в лютому-березні. Сусід розказув, він кабель прокладав чи що...
Потім тицьнули людям карту міста з тими бомбосховищами, а там...Підвали наші - то взагалі ні в які рамки не піддається. Вода стоїть круглий рік! Одним словом - рятуйся хто як може.
Відповісти
Цікава інформація, а головне - актуальна на даний час... Хоча упущено одну незначну "дрібничку": не доведено волинянам, що в Луцьку на вулиці Теремнівській, у самому серці цивільного захисту Волинської області безнадійно занедбано власну захисну споруду, тобто доведено до рівня, що "не витримує жодної критики"... Але це не головне, ви платіть гроші і вас там навчать, як потрібно утримувати ваші захисні споруди, а не зможете, тоді вас обов'язково оштрафують.
Відповісти
Останні новини
Волинські бомбосховища не придатні для захисту людей
31 липень, 2014, 18:30